DADES IDENTIFICATIVES 2021_22
Assignatura (*) ENGINYERIA DE PROCESSOS AGROALIMENTARIS II Codi 20214118
Ensenyament
Grau en Enginyeria Agroalimentària (2010)
Cicle 1r
Descriptors Crèd. Tipus Curs Període
3 Obligatòria Quart 1Q
Llengua d'impartició
Català
Departament Enginyeria Química
Coordinador/a
FERRANDO COGOLLOS, MARIA MONTSERRAT
Adreça electrònica montse.ferrando@urv.cat
Professors/es
FERRANDO COGOLLOS, MARIA MONTSERRAT
Web
Descripció general i informació rellevant <p> Aquesta assignatura amplia els continguts de l'assignatura Enginyeria de Processos Agroalimentaris I </p>
Com a conseqüència de l'extinció del pla d'estudi que estàs cursant, en aquesta assignatura només tindràs dret a examen. Per conèixer la data de realització de l'examen consulta a l'apartat d'horaris de les assignatures. En cas d'haver de sol·licitar convocatòria extraordinària recorda que per poder matricular aquest dret d'examen hauràs de presentar una sol·licitud a la secretaria del teu Campus/Centre.

Continguts
Tema Subtema
1. Evaporació 1.1 Disseny d'evaporadors d'efecte simple.
1.2 Evaporadors d’efecte múltiple

2 Filtració i separació per membranes.


2.1 Principis de la filtració
2.2 Microfiltració, ultrafiltració i osmosi inversa.
3. Introducció a l’envasat d’aliments 3.1. Introducció
3.2. Plàstics en l’envasat d’aliments
3.3. Els principals polímers aplicats a l'envasat d’aliments
3.4. Additius dels plàstics
3.5. Transferència de matèria en sistemes d’envasat

Atenció personalitzada
Descripció

Atenció presencial al despatx 317 de l'ETSEQ si la situació sanitaria ho permet. També hi haurà atenció virtual a través de la plataforma TEAMS. Podeu contactar també a través del teléfon 977558504 i correu electrònic: carme.guell@urv.cat. L'horari d'atenció s'informarà a través de la pàgina de l'assignatura en l'entorn virtual de formació de la URV quan comenci el curs.


Avaluació
 
Altres comentaris i segona convocatòria

El sistema d'avaluació serà fer un Examen final que comptarà el 100% de la nota. L'estudiant té dret a dues convocatòries, la data i lloc dels exàmens corresponents a cadascuna d'elles, serà convenientment informat en la web del centre.


Fonts d'informació
Bàsica Albert Ibarz, Gustavo V. Barbosa-Cánovas, OPERACIONES UNITARIAS EN LA INGENIERIA DE ALIMENTOS, , Madrid : Mundi Prensa, 2005

Complementària Kenneth J. Valentas, Enrique Rotstein, R. Paul Singh, Handbook of food engineering practice, , Boca Raton, Fla. : CRC Press, cop. 1997
Marcel Mulder, Basic principles of membrane technology, , Dordrecht [etc.] : Kluwer Academic, cop. 1996

(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent