DADES IDENTIFICATIVES 2020_21
Assignatura (*) LABORATORI INTEGRAT D'OPERACIONS UNITÀRIES Codi 20214121
Ensenyament
Grau d'Enginyeria Agroalimentària (2010)
Cicle 1r
Descriptors Crèd. Tipus Curs Període
6 Obligatòria Tercer AN conv. única
Llengua d'impartició
Català
Departament Enginyeria Mecànica
Enginyeria Química
Coordinador/a
STÜBER , FRANK ERICH
Adreça electrònica
Professors/es
Web http://https://moodle.urv.net/moodle/
Descripció general i informació rellevant Les sessions experimentals d'aquest laboratori es realitzaran de forma presencial, però amb un nombre de estudiants reduït a dos per equip i un sistema de rotació adequada que assegura que a cada estudiant li toca almenys dues sessions per cada bloc de case study. A més, els estudiants han de seguir obligatòriament les respectives normes de seguretat derivades de la situació provocada pel COVID-19. Les normes es publicaran amb temps al Moodle abans de començar les sessions experimental i estableixen els procediments d'entrada i sortida del laboratori així com comportar-se dins el laboratori durant la sessió experimental. L'incompliment de les normes conduirà a la prohibició d'entrada o l’expulsió immediata del laboratori de la persona responsable de la infracció. El sistema d’avaluació en aquest període excepcional és el que s’explica a l’apartat “Avaluació. Altres comentaris i segona convocatòria” sota el títol ADAPTACIÓ DE L’AVALUACIÓ PEL CURS 2020-21 Descripció general de l’assignatura Planificar, executar, interpretar, i presentar els resultats d’un treball experimental, formant part d’un equip però amb plena responsabilitat individual. S’adquireix experiència en les operacions unitàries de separació i tractaments d’aigües, incloent els biològics i en processos de transferència de calor i en enginyeria termodinàmica.
Com a conseqüència de l'extinció del pla d'estudi que estàs cursant, en aquesta assignatura només tindràs dret a examen. Per conèixer la data de realització de l'examen consulta a l'apartat d'horaris de les assignatures. En cas d'haver de sol·licitar convocatòria extraordinària recorda que per poder matricular aquest dret d'examen hauràs de presentar una sol·licitud a la secretaria del teu Campus/Centre.

Continguts
Tema Subtema
1. Análisis de reactores ideales y reales CSTR, 2CSTR en serie, PFR y reactor de flujo laminar.
Módulo 2 Operaciones de Separación • Destilación
• Absorción.
• Extracción.
• Intercambio iónico
• Ósmosis inversa
• Digestión aerobia y anaerobia/Floculación-sedimentación

Módulo 3 Tratamientos de alimentos • Liofilización.
• Pasteurización.
• Secado de sólidos.
• Congelación.
• Homogeneización
• Bioreactores.
Módulo 4 Operaciones de Intercambio de Calor • Banco de intercambiadores de calor
• Análisis de la combustión de una caldera
• Compresión de aire
• Ciclo de refrigeración por compresión mecánica de vapor

Atenció personalitzada
Descripció
Prof Frank Stüber Dep. Enginyeria Química, Despatx 310 Tel: 977 55 9671 frankerich.stuber@urv.cat Prof Joan Carles Bruno Dep. Enginyeria Mecànica, Despatx 112 Tel: 977 297068 juancarlos.bruno@urv.cat Atès l’excepcionalitat del curs 2020/21, les consultes es faran via email o en conferencies MTeams concertades en horari d'atenció del professor publicat en el Moodle . Prof. Carme Güell Dep. Enginyeria Química, Despatx 317 Tel: 977 55 8504 carme.guell@urv.cat

Avaluació
 
Altres comentaris i segona convocatòria

ADAPTACIÓ DE L'AVALUACIÓ PER AL CURS 2020-21 No es preveuen canvis significatius en el sistema d'avaluació de l'assignatura. OBSERVACIONS: Assignatura que pel seu caràcter eminentment pràctic sols disposa d'una sola convocatòria d'avaluació. Els estudiants que matriculin aquesta assignatura no podran sol•licitar la convocatòria addicional d'exàmens. És obligatori seguir escrupolosament les normes de conducta establertes pel brot del COVID-19. A més, durant les sessions experimentals i de guió, els telèfons mòbils, tablets i altres aparells electrònics que no siguin expressament autoritzats per la sessió, han d'estar apagats i fora de la vista.


Fonts d'informació
Bàsica MCCABE, W.L.; SMITH, J.C.; HARRIOT, P., UNIT OPERATIONS OF CHEMICAL ENGINEERING , 5A ED. MCGRAW-HILL NOVA YORK, 1993
COULSON, J.M. (ET AL.) , CHEMICAL ENGINEERING, VOL. 1-6 , Pergamon Press OXFORD, 1994
METCALF & EDDY , INGENIERÍA DE AGUAS RESIDUALES TRATAMIENTO, VERTIDO Y REUTILIZACIÓN , MCGRAW-HILL/INTERAMERICANA DE ESPAÑA, 1995
FARIÑAS, M. , OSMOSIS INVERSA. FUNDAMENTOS, TECNOLOGÍA Y APLICACIONES , MACGRAW HILL , 1999
PERRY, R.H.; GREEN, D., PERRY’S CHEMICAL ENGINEERS HANDBOOK, MACGRAW HILL ,
F.P. INCROPERA, D.P. De WITT 4ed, FUNDAMENTOS DE TRANSFERENCIA DE CALOR , PRENTICE HALL , 1999
A. IBARZ & G.V. BARVOSA-CÁNOVAS , UNIT OPERATIONS IN FOOD ENGINEERING , CRC PRESS Boca Raont, 2003
P.G. SMITH KLUVER , INTRODUCTION TO FOOD PROCESS ENGINEERING , ACADEMIC/PLENUM PUBLISHERS NEW YORK, 2003

Complementària

(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent