DADES IDENTIFICATIVES | 2013_14 | |||||||||
Assignatura (*) | TECNOLOGIES EMERGENTS PER A LA SOSTENIBILITAT EN LA PRODUCCIÓ D'ALIMENTS | Codi | 20675201 | |||||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2n | |||||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||||
6 | Optativa | Únic anual |
||||||||
Llengua d'impartició |
|
|||||||||
Departament | Enginyeria Química Química Analítica i Química Orgànica |
|||||||||
Coordinador/a |
|
Adreça electrònica | ricard.boque@urv.cat silvia.delamo@urv.cat |
|||||||
Professors/es |
|
|||||||||
Web | ||||||||||
Descripció general i informació rellevant | At the end of this course, students will be able to decide which emerging technology will be more adequate to produce a specific food product. They will also learn different analytical and statistical techniques to monitor and control food processes. Students will develop competencies to know how to: i) apply the functional properties of food ingredients, ii) use sustainable food technologies for food structuring in order to design novel foods with defined properties, and iii) implement a process analytical technology and apply a suitable quality control strategy to control a given food process. In addition, several techniques for developing the innovation process and design novel foods will be introduced by means of a case-study approach. |
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent |