DADES IDENTIFICATIVES | 2008_09 |
Assignatura | VINS ESCUMOSOS I GASIFICATS | Codi | 19042101 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2on | |||||
Descriptors | Crèd. | Crèd. teoria | Crèd. pràctics | Tipus | Curs | Període | ||
6 | 4.5 | 1.5 | Obligatòria | Segon | Primer |
Competències | Objectius d'aprenentatge | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
1. | Introducció: Historia, legislació i classificació. |
2. | Diferents tipus d’elaboració de vins escumosos. |
3. | El diòxid de carboni. Propietats, escuma. |
4. | Elaboració de vins base per escumosos. Diferents processos. |
5. | El tiratge en el mètode tradicional, preparació i cinètica de la presa d’escuma. |
6. | La criança, degorjament i conservació en els vins escumosos tradicionals. |
7. | Introducció al control de qualitat. |
8. | La degustació dels vins escumosos, trets diferencials respecte als vins tranquils. |