DADES IDENTIFICATIVES | 2010_11 |
Assignatura | ENOLOGIA GENERAL II | Codi | 19214115 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Obligatòria | Tercer | Primer |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tipus A | Codi | Resultats d'aprenentatge |
A8 |
Disposar dels coneixements necessaris per a dirigir els processos de fermentació i vinificació en funció de la qualitat de la matèria primera i tipologia de vi a elaborar. Disposar dels coneixements específics necessaris per a l'elaboració de vins especials (espumosos, vins de criança, generosos, ?) Disposar dels coneixements necessaris sobre materials d'elaboració (llevats, activadores, enzims, clarificants...) i processat (suro, roure, barriques ampolles, etiquetes, caixes,). Disposar dels criteris necessaris per a decidir segons l'estat de maduració del raïm, la data de verema i l'entrada de la mateixa en celler. | |
A9 |
Disposar de la capacitat d'associar percepcions sensorials amb composició del producte a fi i efecte de modificar processos, catalogar qualitats i comunicar sensacions. Disposar dels coneixements necessaris per a interpretar les analítiques químiques i sensorials del producte i actuar en conseqüència. Disposar dels coneixements necessaris sobre materials d'elaboració (llevats, activadores, enzims, clarificants...) i processat (suro, roure, barriques ampolles, etiquetes, caixes). Disposar dels criteris necessaris per a decidir, controlar i dirigir la verema i l'entrada de la mateixa al celler. | |
A10 |
Disposar dels coneixements necessaris per a interpretar les analítiques químiques i sensorials del producte i actuar en conseqüència. Disposar dels criteris necessaris per a decidir, controlar i dirigir la verema i l'entrada de la mateixa en celler. | |
A14 |
Disposar dels coneixements necessaris per a l'estabilització, filtració i embotellat del vi. Disposar dels coneixements específics necessaris per a l'elaboració de vins especials (espumosos, vins de criança, generosos,) | |
A15 |
Disposar dels coneixements necessaris per a l'estabilització, filtració i embotellat del vi. Disposar dels coneixements necessaris sobre materials d'elaboració (llevats, activadores, enzims, clarificants) i processat (suro, roure, barriques ampolles, etiquetes, caixes). | |
Tipus B | Codi | Resultats d'aprenentatge |
B1 |
Selecciona un procediment d’ entre els que li proposa el professor Té una visió de conjunt de les diferents teories o metodologies d’una assignatura | |
B3 |
Analitza una situació donada i identifica aspectes que cal millorar Proposa noves idees, oportunitats o solucions a problemes i/o processos coneguts | |
B4 |
Presenta resultats d’ allò que s’espera en el temps previst Analitza les seves limitacions i possibilitats per desenvolupar la seva tasca/treball Decideix com gestiona i organitza el treball i el temps | |
B5 |
Accepta i compleix les normes del grup S’ interessa per la importància de l’activitat que es desenvolupa en el grup | |
Tipus C | Codi | Resultats d'aprenentatge |
C3 |
Localitza i accedeix a la informació de manera eficaç i eficient Utilitza la informació comprenent les implicacions econòmiques, legals, socials i ètiques de l’ accés a la informació i el seu ús | |
C4 |
Produeix un text oral gramaticalment correcte Produeix un text oral ben estructurat, clar i eficaç Produeix un text oral adequat a la situació comunicativa Produeix un text escrit gramaticalment correcte Produeix un text escrit ben estructurat, clar i ric Produeix un text escrit adequat a la situació comunicativa |