DADES IDENTIFICATIVES | 2010_11 |
Assignatura | ENGINYERIA D'ALIMENTS | Codi | 20615216 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2n | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Optativa | Únic anual |
Competències | Objectius d'aprenentatge | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
0. Introduction |
|
1. Water in food - concept of water activity and sorption isotherms |
|
2. Kinetics of food deterioration |
|
3. Food drying | 3.1 Conventional drying 3.2. Microwave drying 3.3. Osmotic pre-treatment) |
4. Food cooling and freezing |
|
5. Inactivation of enzymes, micro-organisms and viruses |
5.1.Thermal processes 5.2. Non thermal processes: high pressure treatment, pulsed electric fields, ionizing radiation |
6. Emulsification and Foaming |