DADES IDENTIFICATIVES | 2014_15 |
Assignatura | BIOTECNOLOGIA ENOLÒGICA | Codi | 19204213 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Optativa | 2Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
TEMA 1. Estratègies de selecció de llevats i bacteris làctics pel seu ús en vinificació |
- Criteris de selecció de llevats vínics (característiques desitjables i no desitjables) - Criteris de selecció de bacteris làctics per a la fermentació malolàctica (característiques desitjables i no desitjables) DEBAT: Fermentació alcohòlica espontània vs. fermentació alcohòlica inoculada |
TEMA 2. Mètodes clàssics de manipulació genètica de microorganismes |
- Mutagènesi - Hibiridació - Exemples pràctics de la utilització d'aquestes tècniques en Enologia |
TEMA 3. La tecnologia del DNA recombinant o enginyeria genètica |
- Definició de enginyeria genètica - Etapes per a modificar un microorganisme per enginyeria genètica |
TEMA 4. Avenços en la millora genètica de microorganismes i plantes | - Aplicacions de millores genètiques en llevats vínics - Aplicacions de millores genètiques en bacteris làctics - Aplicacions de millores genètiques en Vitis Vinifera DEBAT: Ús de llevats modificats en Enologia |