DADES IDENTIFICATIVES | 2014_15 |
Assignatura | CULTURA VITIVINÍCOLA | Codi | 19214127 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r i 2n | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
5 | Obligatòria | Quart | 2Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
Aspectes històrics de l'enologia | |
Vi i salut | Introducció general. Metabolisme de l'alcohol. Metabolisme i efectes perjudicials d'alguns compostos secundaris Efectes positius. Compostos antioxidants |
Vi i medi ambient | Control i tractament de residus Pràctiques enològiques i vitícoles i la seva relació amb el canvi climàtic: Petjada de carboni |
Vi i gastronomia | |
Geografia vitivinícola | Visió general. Aspectes econòmics i comercials. Coneixement del principals països productors: Espanya, Itàlia i França. Altres països productors europeus Nous països productors: Austràlia, Xile, Argentina i Sudàfrica. |
La professió d'enòleg |