DADES IDENTIFICATIVES | 2016_17 |
Assignatura | CONTROVÈRSIES ALIMENTÀRIES: SUBJECTES, PRÀCTIQUES I DISCURSOS | Codi | 12835118 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2n | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
5 | Obligatòria | Segon | 1Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
UNITAT 1. CONTROVERSIES TEORIQUES | (Post) modernitats alimentàres economia política, construccionisme social, debats estructura-agency. L'alimentacio com a risc, l'alimentacio com a remei. |
UNITAT 2. ELS SISTEMES ALIMENTARIS: CANVIS I CONTINUÏTATS | Glocalizació dels repertoris alimentaris. De fast-food al slow food: la racionalitat de la irracionalitat?. Els particularismes alimentaris. Mengem com vivim. |
UNITAT 3 LA MEDICALITZACIÓ DE L’ALIMENTACIÓ (I). | (Des)encuentres entre cos, alimentació i gènere. Devenir anorèxica: subjectes, prácticas y discursos. Procesos de normalització/normativització corporal. |
UNITAT 4. LA MEDICALITZACIÓ DE LA ALIMENTACIÓ (II) |
Societat lipofobes, societats obegosèniques: la obesitat com a problema sanitari, econòmic i social. De la lipofobia al lipobofisme. Economia política de la obesidad: límits dels models preventius globals. |