Tema Subtema
1.- Introducció Què són els polifenols. Classificació. Interacció amb proteïnes. Interacció amb carbohidrats. Interacció amb minerals i vitamines. Efectes antinutricionals dels compostos fenòlics. Toxicitat.
2.- Aliments que contenen polifenols Compostos fenòlics en cereals i llegums. Compostos fenòlics en fruites i verdures. Compostos fenòlics en begudes.
3.- Biodisponibilitat dels polifenols Absorció. Distribució. Circulació enterohepàtica. Metabolisme de fase I. Metabolisme de fase II. Metabolisme microbià. Excreció.
4.- Els polifenols com antioxidants Relació estructura-funció. Potencial antioxidant dels polifenols dels aliments. Els polifenols com antioxidants en mamífers
5.- Accions mitocondrials dels polifenols Efecte dels polifenols en la respiració mitocondrial i la fosforilació oxidativa. Producció d’oxiradicals pel mitocondri i efectes antioxidants dels polifenols. Apoptosi i polifenols.
6.- Els polifenols com moduladors de rutes de senyalització i de l’expressió gènica Interacció dels flavonoides i els seus metabòlits amb les cascades de senyalització cel•lular.
7.- Polifenols i salut Inflamació. Obesitat. Síndrome metabòlica. Diabetis tipus 2.
8.- Polifenols i malalties cardiovasculars Factors implicats en un sistema vascular sa. Factors de risc per a les malalties cardiovasculars. Efectes dels polifenols sobre els factors de risc.
9.- Quimioprevenció del càncer per els polifenols Modulació del cicle cel•lular. Modulació de les rutes de transducció de senyal.
10.- Efectes dels Polifenols sobre altres malalties cròniques Cataractes. Alzehimer....