Tema Subtema
1. Introducció a la Química Analítica
1.1. El problema analític
1.2. El procés de mesura química. Etapes
1.3. Classificació de les tècniques analítiques
2. Tècniques volumètriques 2.1. Conceptes generals
2.2 Corba de valoració
2.3 Detecció de punt final
2.4. Exemples pràctics
3. Paràmetres de qualitat en la mesura química 3.1. Validació d'un mètode analític
3.2. Paràmetres de qualitat
3.3. Expressió de resultats.
3.3.1. Errors
3.3.2. Calibratge lineal univariant
3.4. Exactitud, veracitat i traçabilitat
3.4.1. Comparació de resultats
4.Introducció a les tècniques òptiques


Propietats de la radiació electromagnètica. Principis teòrics de les tècniques òptiques. Instrumentació.
5. Espectroscòpia ultraviolada-visible Tècniques espectroscòpiques moleculars. Espectroscòpia ultraviolada-visible. Fonament. Llei de Beer. Instrumentació. Aplicacions.
6. Pràctiques de laboratori 1. Determinació de la duresa de l'aigua de l'aixeta
2. Determinació de ferro en una pastilla antianèmica, volumétricament
3. Determinació del clor actiu d'un lleixiu
4. Determinació de l'acidesa d'un vinagre
5. Determinació de ferro en una pastilla antianèmica, espectrofotometricament