DADES IDENTIFICATIVES | 2019_20 |
Assignatura | ANÀLISI SENSORIAL DELS ALIMENTS | Codi | 13675241 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2n | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Optativa | Juny, Jul., Set. |
Competències | Objectius d'aprenentatge | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
1. Qualitat organolèptica dels aliments. Introducció a l’anàlisi sensorial. Definicions i camps d’aplicació. Qualitat organolèptica dels aliments i relacions amb les mesures instrumentals i sensorials |
|
2. Neurofisiologia de la percepció. Mecanisme de la percepció, els sentits (la vista, l’olfacte, el gust, l’oïda i el tacte). Llindars sensorials, factors que influeixen en la cadena de percepció |
|
3. Aspectes metodològics de l’anàlisi sensorial. L’entorn, les proves, els panelistes i l’anàlisi estadística |
3.1. Plantejament de les proves sensorials: objectius i característiques dels assajos. Direcció de les proves 3.2. Els jutges, la selecció i l’entrenament 3.3. L’entorn en l’anàlisi sensorial: la sala de tast, la mostra, la preparació i la presentació 3.4. Tipus de proves sensorials: afectives, discriminatòries i descriptives 3.5. Anàlisi estadística d’experiments sensorials 3.6. Estudis de consumidors. Metodologia, característiques dels panelistes. |