2. Ecofisiologia vitícola. L’ecofisiologia. Plasticitat fenotípica i ecotips. Factors de qualitat que afavoreixen el creixement. Fotosíntesi: factors interns i externs que influeixen en l’eficàcia fotosintètica. Reflectància i fluorescència de les clorofil·les. Processos fisiològics que determinen la qualitat de la verema.
|
|
4. Canvi climàtic. Petjada i contrapetjada de carboni en viticultura. Evolució i situació actual. IPCC. Prediccions futures de sequera a nivell mundial. Mesures pal·liatives en el maneig del cultiu de la vinya. Adaptacions del cultiu de la vinya en el nou escenari actual: estratègies de mitigació. Tipicitat de les varietats segons el clima.
|
|
5. Viticultura de precisió a nivell de sòl i clima. Aparells de mesura en sòls: sensors d’humitat, contingut volumètric d’aigua, sensors de salinitat i temperatura. Aparells de mesura de variables climàtiques: sensors d’humitat relativa ambiental, temperatura de l’aire, pluviometria, piranometria, sensors de radiació UV, Radiació PAR, anemometria.
|
|
6. Viticultura de precisió a nivell de planta. Mesura de l’estrès: mètodes destructius i no destructius. Aparells de mesura: flux de saba, dendrometria (contraccions i dilatacions del tronc), porometria (conductància estomàtica), ceptòmetre (coberta vegetal i mesura del LAI i del PAR Interceptat), càmera de Schölander (potencial hídric foliar), medidors de clorofil·la, sensors d’humectació de fulla |
|