Tema Subtema
1. Introducció. Sectores industrials más importants.
2. Indústria alimentària. Caracterísitiques principals i elements més significatius de las indústria alimentària a nivell nacional i europeu.
Competitivitat. Indústria espanyola en la UE. Principals subsectors alimentaris a nivell nacional. Producció, mercat interior i exportació. Àrees prioritàries per la indústria espanyola.
3. Comerç alimentari. - Mercat nacional: consum alimentari, anàlisis del mercat de la distribució.
- Comerç exterior: balança comercial, inversions en l'exterior, promoció exterior.
4. Competitivitat de les empreses alimentàries. - Importància I+D+I. Inversió.
- Marc regulatori. Novel foods. Aditius alimentaris. Aliments funcionals.
- Reptes actuals de la indústria alimentària.
5. Innovació en la indústria alimentària. -Innovació tecnològica. Nous processos de transformació i control. Pel·lícules i recobriments comestibles, noves tecnologies de conservació, Encapsulació.
-Innovació funcional: Criteris per definir el concepte de producte: consumidor, costos, aspectes científics.
6. Com conèixer i satisfer les expectatives del consumidor. Relació amb la innovació en las empreses alimentàries. Percepció del consumidor. Eines per entendre la resposta del consumidor: hàbits de compra i de consum, preferències, preocupacions. Tendències de consum i la seva relació amb la innovació a nivell industrial. Estudi de les característiques dels consumidors i dels seus hàbits de consum sobre l'acceptació dels nous productes llançats. Client com consumidor final o com client industrial. Empreses alimentàries consumidores: sector, tipologia, tamany, vendes, innovació.