Tema Subtema
0. Del consumidor al producte: bases legals i científiques


1. Coneixements Jurídics Bàsics
1.1 Tipus de lleis i disposicions legals a Catalunya, Espanya i Europa.
1.2 Estructura de una disposició legal. Normes Tècniques.
2. Fuentes de información en legislación sanitaria 2.1 Busqueda en bases de datos y otras fuentes de información (webs)
2.2 Exposición y comentarios sobre el trabajo de legislación
3. Normativa alimentària general 3.1 Código Alimentario Español i Reglaments Tècnico-Sanitaris
3.2 Registre Sanitari d'Industria i Decret sobre Manipuladors d'Aliments
3.3 Normativa sobre Etiquetatge i Etiquetatge nutricional .
3.5 Normativa sobre Productes dietètics i per usos mèdics
3.6 Normativa relativa a declaracions nutricionals i propietats saludables dels aliments. Addició de vitamines i minerals
3.7 Reglament sobre nous aliments i nous ingredients alimentaris
3.8 Denominacions de Qualitat.
4. Normativa sobre seguretat alimentària 4.1 Bases legals sobre Seguretat Alimentària. La traçabilitat
4.2 Les Agències de Seguretat Alimentària. Estructura i funcionament.
4.3 Reglamentació sobre Microbiologia dels aliments
4.4 Reglamentació relativa a la higiene dels productes alimentaris
4.5 El sistema APPCC. Conceptes i metodologia
4.6 Normes tècniques. BRC/IFS
4.7 Reglamentació sobre Residus: Anabolitzants, medicaments i contaminants
5. Qualitat dels aliments
5.1 Definició de qualitat dels aliments
5.2 Elaboració d’un nou producte
5.3 Evolució del concepte de qualitat dels aliments al llarg del temps
6. Qualitat sensorial i organolèptica

6.1 Definició concepte qualitat sensorial
6.2 L’anàlisi sensorial: anàlisi sensorial descriptiu, discriminatori, del consumidor o test hedònic.
7. Qualitat nutricional

7.1 Definició concepte qualitat nutricional
7.2 Anàlisi d’aliments i control de qualitat
7.3 Biodisponibilitat
7.4 Aliments amb propietats saludables: declaracions nutricionals i de propietats saludables
7.5 Bona pràctica clínica en assajos clínics.
8. Qualitat sanitària i higiènica, d’ús o servei, tecnològica i econòmica

8.1 Definició conceptes qualitat sanitària, higiènica, d’ús, tecnològica i econòmica
8.2 Qualitat global d’un producte alimentari