ELS ÀCIDS DEL VI i MÈTODES D'ANÀLISI |
Els àcids del most i del vi: Acidesa total, acidesa volàtil i pH del vi. Determinació del pH. Determinació de l’acidesa total. Determinació de l’acidesa volàtil: Mètodes oficials i mètodes usuals. Determinació de l’àcid tartàric. Determinació enzimàtica dels àcids màlic, làctic, cítric, glucònic i acètic. Determinació dels àcids màlic i làctic per cromatografia plana. Altres anàlisis |
ELS GLÚCIDS DEL VI i MÈTODES D'ANÀLISI |
Sucres, pectines i gomes del most i del vi. Determinació dels sucres totals del most i Determinació dels sucres reductors del vi: Mètodes oficials i mètodes usuals. Determinació dels sucres per mètodes enzimàtics, pHmetria diferencial i altres mètodes. Determinació de l’extracte sec. |
ELS ADDITIUS DEL VI i MÈTODES D'ANÀLISI |
Antisèptics i antioxidants. Determinació del diòxid de sofre total i lliure. Càlcul del diòxid de sofre molecular. Determinació dels àcids ascòrbic i sòrbic. |