Tema Subtema
1. Introducció

1.1.Concepte d'empresa
1.2. L'emprenedor - L'empresari- El propietari
1.3. El punt de partida: la idea
1.4. El pla d'empresa:
1.4.1. Esquema del Pla d'empresa
1.4.2. Contingut del Pla d'empresa
2. Presentació del Projecte 2.1. Descripció de l'empresa
2.2. Descripció del producte
2.3. Estudi de mercat i competència
2.4. Elaboració de previsions: ingressos i despeses
2.5. Anàlisi de la viabilitat econòmica
2.6. Errors a evitar i factors d'èxit
3. El pla d'operacions / Gestió de la qualitat 3.1. Pla d'operacions
3.1.1. Processos i operacions
3.1.2. Localització de l'empresa
3.1.3. Infraestructura física
3.1.4. Planificació del sistema productiu
3.1.5. Dimensió de l'empresa
3.2. Gestió de la qualitat
3.2.1. Concepte de qualitat
3.2.2. Principis essencials de la qualitat
3.2.3. Implantació d'un sistema de qualitat total
4. El pla de màrketing 4.1. Anàlisi del comportament del consumidor
4.2. Segments de marcat
4.3. decissions sobre Producte
4.4. Decissions sobre el preu
4.5. Decissions sobre la comunicació
4.6. Decissions sobre la distribució
4.7. Especificitats del sector serveis
5. El pla de personal: RRHH 5.1. Previsió de RRHH i selecció
5.2. Factors d'integració a l'empresa
5.3. Legislació i contractes de treball
5.4. Sistemes salarials
5.5. Seguretat i higiene en el treball
6. El pla organitzatiu 6.1. Planificació
6.2. Organització
6.3. Direcció
6.4. Control
7. El pla economico-financer 7.1. Planficació dels recursos financers
7.2. Els recursos financers
7.3. Finançament propi extern
7.4. Finançament aliè
8. La forma jurídica de l'empresa 8.1. Formes jurídiques de l'empresa
8.2. Tràmits administratius per a la constitució i posada en marxa.