DADES IDENTIFICATIVES | 2009_10 |
Assignatura | CONSERVACIÓ I DISTRIBUCIÓ D'ALIMENTS | Codi | 19031241 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1er | |||||
Descriptors | Crèd. | Crèd. teoria | Crèd. pràctics | Tipus | Curs | Període | ||
4.5 | 3 | 1.5 | Optativa | Primer |
Competències | Objectius d'aprenentatge | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
TEMA 1: Bases de la conservació dels aliments |
1.1 Vida útil dels aliments 1.2 Factors de qualitat en els aliments 1.3 Factors d’alteració dels aliments 1.4 Principals causes d’alteració dels aliments 1.5 Cinètica de deteriorament |
TEMA 2: Mètodes industrials de conservació d’aliments |
2.1 Factors que influeixen en el desenvolupament microbià. 2.1 Procediments utilitzats en la conservació d’aliments 2.3 Mètodes industrials de conservació |
TEMA 3: Tractaments tèrmics de conservació d’aliments |
3.1 Transferència de calor en estat no estacionari. 3.2 Tractaments de conservació per calor: escaldat, esterilització i pasteurització 3.3 Tractaments de conservació per fred: refrigeració i congelació |
TEMA 4: Tractaments de conservació per eliminació d’aigua. |
4.1 Deshidratació amb aire calent 4.2 Liofilització |
TEMA 5: Tractaments de conservació amb aplicació de radiacions |
5.1 Radiacions no ionitzants: radiació infraroja i microones 5.2 Radiacions ionitzants |
TEMA 6: Tractaments no tèrmics de conservació d’aliments |
6.1 Altes pressions 6.2 Camps elèctrics 6.3 Conservants químics |
TEMA 7: Conservació d’aliments en atmosfera controlada o modificada |