Tema Subtema
TEMA 1: Bases de la conservació dels aliments
1.1 Vida útil dels aliments
1.2 Factors de qualitat en els aliments
1.3 Factors d’alteració dels aliments
1.4 Principals causes d’alteració dels aliments
1.5 Cinètica de deteriorament
TEMA 2: Mètodes industrials de conservació d’aliments
2.1 Factors que influeixen en el desenvolupament microbià.
2.1 Procediments utilitzats en la conservació d’aliments
2.3 Mètodes industrials de conservació
TEMA 3: Tractaments tèrmics de conservació d’aliments
3.1 Transferència de calor en estat no estacionari.
3.2 Tractaments de conservació per calor: escaldat, esterilització i pasteurització
3.3 Tractaments de conservació per fred: refrigeració i congelació
TEMA 4: Tractaments de conservació per eliminació d’aigua.
4.1 Deshidratació amb aire calent
4.2 Liofilització
TEMA 5: Tractaments de conservació amb aplicació de radiacions
5.1 Radiacions no ionitzants: radiació infraroja i microones
5.2 Radiacions ionitzants
TEMA 6: Tractaments no tèrmics de conservació d’aliments
6.1 Altes pressions
6.2 Camps elèctrics
6.3 Conservants químics
TEMA 7: Conservació d’aliments en atmosfera controlada o modificada