Tema Subtema
1. Conceptes genèrics d'alimentació Nutrients, aliments i dieta
2. Components dels aliments i la seva funcionalitat en els aliments Glúcids, polisacàrids i fibra dels aliments. Reaccions d'enfosquiment
Lípids i reaccions d'oxidació
Proteïnes: aminoàcids essencials i tipus de proteïnes
Minerals
vitamines
3. L'aigua propietats i disponibilitat de l'aigua dels aliments
4. Taules de composició dels aliments Taules de composició dels aliments.
Contingut calòric dels aliments
5. Classificació dels aliments Sistema de classificació. Grups d'aliments
6. Característiques, composició i transformacions bioquímiques dels aliments Aliments d'origen vegetal
aliments d’origen animal
Olis i greixos
7. Substàncies tòxiques dels aliments Tòxics naturals.
Contaminació química.
Contaminació biológica
8. Additius dels aliments Tipus d'additius. Funcionalitat
9. Aliments transgènics Aliments transgènics
10. Aliments funcionals Aliments funcionals