Tema Subtema
TEMA 1: Bases de la conservació dels aliments
1.1. Objectius.
1.2. Classificació.
1.3. Descripció de les principals tecnologies de conservació d'aliments.
1.4 Vida útil dels aliments (Cinètica de deteriorament).
TEMA 2: Mètodes industrials de conservació d’aliments
2.1 Factors que influeixen en el desenvolupament microbià..
2.1 Procediments utilitzats en la conservació d’aliments.
2.3 Mètodes industrials de conservació.
TEMA 3: Tractaments tèrmics de conservació d’aliments 3.1 Cinètica de reacció (innactivació microbiana).
3.2 Tractaments de conservació per calor: escaldat, esterilització i pasteurització.
3.3 Tractaments de conservació per fred: refrigeració i congelació.
TEMA 4: Tractaments de conservació per eliminació d’aigua
4.1 Deshidratació amb aire calent.
4.2 Liofilització.
TEMA 5: Tractaments no tèrmics de conservació d’aliments
5.1 Altes pressions.
5.2 Polsos elèctrics.
5.3 Escalfament Òhmic.
Sessions pràctiques al Showcooking (5 sessions) Aplicacions pràctiques de processos alimentaris.