Tema Subtema
TEMA 1.1 Agroecologia Bases ecològiques i agronòmiques. El concepte de sostenibilitat des de l'Agroecologia. Racionalitat ecològica de l'agricultura tradicional.
TEMA 1.2 Tècniques de maneig en agricultura ecològica i pràctiques de foment de la biodiversitat en els agroecosistemes Eines per al disseny de rotacions de cultiu. Maneig de terra i cobertes vegetals en viticultura ecològica.
TEMA 1.3 Tècniques de maneig en agricultura ecològica i l'adequació de la fertilització Els elements clau de la conversió ecològica. Estratègies de manteniment de la biodiversitat funcional.
TEMA 1.4 Tècniques de maneig en agricultura ecològica i el control de plagues i malalties Productes fitosanitaris autoritzats en viticultura ecològica. Compatibilitat i ús. Preparacions i aplicacions. Zones de guarda amb altres cultius convencionals.
TEMA 1.5 Estratègies de recuperació i manteniment de varietats locals en espais d'alt potencial agroecològic Estratègies per a la incorporació de varietats tradicionals a les explotacions agràries ecològiques.
TEMA 1.6 Certificació i criteris de qualitat en el sistema agroalimentari Reglaments europeus de producció ecològica. Auditories efectuades pels organismes de control, proves analítiques i documentació. Reglaments d'etiquetatge i traçabilitat.
TEMA 2.1
Història de l'agricultura biodinàmica
Bases de l'Agricultura Biodinàmica. Els elements de la natura. Els cossos dels regnes de la Naturalesa. El mètode d'investigació científic i la ciència espiritual. L'observació goetheana.
TEMA 2.2
L'organització del cosmos i del sistema solar
Ritmes còsmics. Els moviments del planeta Terra i dels cossos de el sistema solar. Els arquetips planetaris i les constel·lacions. Els ritmes còsmics en relació als processos de la vida a la Terra.
TEMA 2.3
La vida de terra, les argiles i la matèria orgànica en agricultura biodinàmica
Els sòls mediterranis. Els principis silícic i càlcic. Els preparats de el compost. L'elaboració del compost biodinàmic. L'aplicació dels preparats de el compost.
TEMA 2.4
L'organisme granja
La tripartició dels animals. Els diferents tipus d'animals. Maneig animal. El sentit de tenir animals a les finques biodinàmiques. Pràctiques d'observació goetheana d'animals i altres pràctiques.
TEMA 2.5
La nutrició de les plantes i els arquetips
Conceptes de nutrició. La tripartició de les plantes. Nocions d'agronomia: alternatives i rotacions; idees sobre fisiologia vegetal. Tipus de plantes. Els arquetips planetaris dels vegetals i la seva funció per curar la terra i els regnes de la Naturalesa.
TEMA 2.6
Els preparats biodinàmics
Aplicació de preparats. Altres preparats especials. L'elaboració i utilització de preparats homeopàtics de cendres. L'aplicació de la certificació Demeter.
TEMA 3.1
La regeneració de terra com a solució

Concepte de Soil food web. Ruta el carboni líquid. Fotosíntesi i fixació de carboni al sòl. Agricultura regenerativa com a base de restauració de terra empobrit. Glomalina. Humus. Rizosfera. Interacció Sòl-Clima-Sòl.
TEMA 3.2
Entenent la regeneració
El reverdiment dels paisatges àrids i la inversió del canvi climàtic. Degradació dels sòls agrícoles. El sòl com a esponja. Activitat microbiana en sòls secs: interacció fongs-bacteris. L'empoderament com a base del canvi.
TEMA 3.3
Agricultura regenerativa vs degenerativa

Test d'infiltració: el secret de la regeneració. Edificant estructures. Sòl fèrtil i sòl degradat. Les 6 claus de l'agricultura regenerativa. Tipus de certificació. Equilibri entre incomes i outcomes. Aspectes econòmics de l'agricultura regenerativa.
TEMA 3.4
Salut de terra, salut humana
L'agricultura regenerativa al plat. Impacte en la societat. Perspectives de futur.