Enologia (2006) |
Assignatures |
BIOQUIMICA I MICROBIOLOGIA ENOLÒGIQUES |
Objectius d'aprenentatge |
DADES IDENTIFICATIVES | 2006_07 |
Assignatura | BIOQUIMICA I MICROBIOLOGIA ENOLÒGIQUES | Codi | 195131103 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2on | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
13.5 | Obligatòria | Primer | Únic anual |
Competències | Objectius d'aprenentatge | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Objectius | Competències | ||
Conèixer les diferents fases de desenvolupament del raïm durant la seva maduració i comprendre les repercussions que poden tenir els components del raïm sobre la qualitat de la verema i dels vins. | |||
Conèixer les característiques estructurals, morfològiques, moleculars i fisiològiques dels llevats. | |||
Conèixer les característiques estructurals, morfològiques, genètiques i fisiològiques dels bacteris làctics. | |||
Conèixer la bioquímica de la fermentació alcohòlica i malolàctica, i raonar per identificar els possibles problemes de parada de fermentacions per solucionar-les. | |||
Conèixer les principales alteracions produïdes pels llevats, bacteris làctics, bacteris acètics i fongs en els mostos i vins, i explicar les principales tècniques d'estabilització microbiològica dels vins. | |||
Aplicar els coneixements teòrics en les pràctiques. | |||
Participar de forma activa en les classes. | |||
Transferir els coneixements teòrics i els resultats obtinguts en les pràctiques mitjançant un treball d'equip i sintetitzar-les en una exposició oral. | |||
Definir la biotecnologia enològica i explicar els principals mètodes de modificació genètica dels llevats. |