Enologia (2006) |
Assignatures |
ENOLOGIA GENERAL |
Objectius d'aprenentatge |
DADES IDENTIFICATIVES | 2007_08 |
Assignatura | ENOLOGIA GENERAL | Codi | 195131105 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2on | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
12 | Obligatòria | Primer | Únic anual |
Competències | Objectius d'aprenentatge | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Objectius | Competències | ||
Coneixer la relació que existeix entre els components del raïm i del vi amb les sensacions organolèptiques. | AC1 AC2 AC3 AR4 |
BC1 BC2 BC6 |
CC1 CC2 CC3 CC4 CC5 |
Coneixer i identificar els atributs sensorials positius i els defectes dels vins mitjançant l'anàlisi sensorial. | AC1 AC2 AC3 AR4 AR5 |
BC1 BC2 BC14 |
|
Coneixer l'evolució dels components del raïm al llarg de la maduració i com es poden veure afectats pels sistema de verema i/o transport i per les malalties de la vinya. | AC1 AC2 AC3 AR1 AR4 AR6 |
BC2 |
CC1 CC2 CC3 CC4 CC5 |
Coneixer totes les maquines i equips que s'utilitzen en l'elaboració del vi. | AC1 AC2 |
||
Coneixer els processos i sistemes d'elaboració, filtració, clarificació, estabilització i criança dels diferents tipus de vins, així com els tests de diagnòstic. | AC1 AC2 AC3 |
BC2 BC15 |
|
Decidir la data óptima de verema. | AC1 AC2 AC3 AP3 |
||
Diagnosticar mitjançant l'anàlisi sensorial la qualitat d'un viper a poder pendre decissions de procediment d'elaboració i de destí. | AC1 AC2 AC3 |
||
Utilitzar la maquinaria i els equips habituals de vinificació amb criteri. | AC1 AC2 AC3 |
BC1 BC10 BC13 BC16 |
|
Elaborar tot tipus de vins i derivats. | AC1 AC2 AC3 AC4 |