Enologia (2003) |
Assignatures |
BIOLOGIA DE LA VINYA |
Objectius d'aprenentatge |
DADES IDENTIFICATIVES | 2007_08 |
Assignatura | BIOLOGIA DE LA VINYA | Codi | 19042001 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2on | |||||
Descriptors | Crèd. | Crèd. teoria | Crèd. pràctics | Tipus | Curs | Període | ||
6 | 6 | 0 | Troncal | Primer | Primer |
Competències | Objectius d'aprenentatge | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Objectius | Competències | ||
Conèixer la Història de la Viticultura i comprendre les repercussions que va tenir la fil·loxera que provocà un radical canvi en el conreu d'aquesta planta i com a conseqüència en la recerca vitivinícola. | A6 A7 |
B1 |
C2 |
Diferenciar la ubicació de les Vitàcies dins de l'esquema taxonòmic dels éssers vius, el seu orígen i evolució i classificació botànica. | A11 |
B1 B9 |
C2 |
Distingir la classificació pràctica de les espècies del gènere Vitis en funció de les seves utilitats incidint sobre el rol dels portaemepelts i dels híbrids productors directes. | A1 A5 A6 A7 A11 |
B1 B6 |
C2 |
Conèixer amb detall la morfoligia de l'aparell vegetatiu i reproductor de la vinya. | A1 A6 A11 |
B1 |
C2 |
Interpretar els dos principlas mètodes ampelogràfics usats per reconèixer i caracteritzar les diferents varietas de viníferes. | A6 A11 |
B1 |
C2 |
Comprendre la reproducció sexual i asexual de la vinya, la seva heterogeneïtat gènetica i sanitària. | A1 A6 A11 |
B1 B6 B9 |
C2 |
Diferenciar els individus més aptes genèticament i sanitàriament i relacionar-ho amb el treball i la legislació dels vivers. | A1 A5 A6 A7 A11 |
B1 B6 B9 |
C2 |
Entendre el cicle vegetatiu i reproductor de la vinya i els diferents factors externs i interns que l'afecten. | A1 A6 A8 A11 A13 |
B1 B9 |
C2 |
Transferir coneixements teòrics a través de l'anàlisis crític d'articles mitjançant treball en equip. | B1 B3 B5 B7 B8 B9 |
C1 C2 C5 |
|
Comprendre la influència de diferents factors en la maduració del raïm i avaluar-ne la importància front la qualitat. | A1 A11 A13 |
B1 |
C2 |
Distingir els diferents tipus de climes i sòls vitícoles. | A1 A2 A11 |
B1 B5 |
C2 |
Definir les variables del mesoclima i classificar les varietats viníferes segons la seva adaptació. | A1 A2 A11 |
B1 B3 |
C2 |
Crer i exposar diagrames climàtics de diferents localitats amb la participació dels alumnes. | A1 A6 A11 |
B1 B2 B3 B4 B5 B6 B7 B9 |
C2 C3 C5 |
Valorar les repercusions del sòl (propietats químiques) en la nutrició mineral cep i en la composició del raïm. | A1 A2 A6 A7 A11 A13 |
B1 B3 |
C2 |
Conèixer les necessitats hídriques i la dinàmica de l'aigua en el cep per decidir l'aplicació del reg. | A1 A2 A5 A6 A11 |
B1 B2 B3 B5 B6 B7 B9 |
C2 C3 C5 |
Conèixer els factors que incideixen en la capacitat fotosintètica del cep i definir la canòpia. | A1 A6 A11 |
B1 |
C2 |