Biotecnologia (2005) |
Assignatures |
FONAMENTS DE QUÍMICA I |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2008_09 |
Assignatura | FONAMENTS DE QUÍMICA I | Codi | 19051004 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1er | |||||
Descriptors | Crèd. | Crèd. teoria | Crèd. pràctics | Tipus | Curs | Període | ||
7.5 | 4.5 | 3 | Troncal | Primer | Primer |
Competències | Objectius d'aprenentatge | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
1.Conceptes bàsics. Classificació de la matèria. Fórmules químiques. | |
2.Estequiometria. Gasos, dissolucions, reaccions químiques. | |
3.Reactivitat química. Tipus de reaccions químiques. | |
4.Aspectes cinètics i termodinàmics de les reaccions químiques. | |
5.Líquids i sòlids. Canvis de fase. Dissolucions i col.loids. | |
6.Bases de la Química Quàntica. Estructura electrònica dels àtoms. | |
7. Taula Periòdica. Propietats periòdiques. Tendències de reactivitat. | |
8.Enllaç covalent. Teoria de Lewis. Geometria molecular. Teoria d’enllaç de valència. Teoria d’orbitals moleculars. Compostos de coordinació. | |
9. Forces intermoleculars. Líquids i sòlids moleculars. | |
10. Sòlids iònics i metàl•lics. | |
11. Química nuclear. Radioactivitat. Aplicacions dels radioisòtops. | |
12. Pràctiques de laboratori | 1. El laboratori. Material de laboratori. Seguretat. 2. Hidratació i deshidratació de substàncies sòlides 3. Preparació d‘un compost de coordinació amb sacarina 4. Sublimació 5. Punts d'ebullició. Destil•lació fraccionada 6. Calor de neutralització i calor integral de dissolució 7. Spectrophotometric determination of an equilibrium constant |