Tipus A
|
Codi |
Competències Específiques |
|
A1 |
Conèixer i utilitzar els conceptes fonamentals de càlcul, mètodes numèrics i geometria. |
|
A2 |
Dominar els conceptes bàsics d'estadística. |
|
A3 |
Anomenar i formular compostos químics orgànics i inorgànics. |
|
A4 |
Explicar de manera comprensible fenòmens i processos relacionats amb aspectes bàsics de química i bioquímica. |
|
A5 |
Resoldre problemes quantitatius senzills relatius a processos químics i bioquímics. |
|
A6 |
Aplicar tècniques instrumentals de laboratori. |
|
A7 |
Conèixer els conceptes bàsics de mecànica, electricitat, termodinàmica i mecànica de fluids, i plantejar i resoldre problemes bàsics aplicats a les indústries agroalimentàries. |
|
A8 |
Conèixer els mètodes geomètrics que permeten la representació plana de formes i volums en el seu espai tridimensional i els seus diferents sistemes de representació. |
|
A9 |
Conèixer els elments de normalització i simbologia de representació gràfica. |
|
A10 |
Comprendre i elaborar la documentació gràfica d'un projecte. |
|
A11 |
Conèixer els principals components de les cèl.lules, i els principis bàsics dels processos metabòlics i fisiològics. |
|
A12 |
Identificar, seleccionar i millorar microorganismes industrials. |
|
A13 |
Conèixer els principlas impactes ambientals relacionats amb la indústria agroalimentària, conèixer eines preventives i correctives i poder mesurar i valorar impactes ambientals. |
|
A14 |
Realitzar auditories medioambientals i implantar sistemes de gestió medioambiental. |
|
A15 |
Valorar la importància de la producció de residus i el seu tractament i/o revalorització. |
|
A16 |
Caracteritzar qualitativament les matèries primes, i conèixer, avaluar i saber prevenir la sintomatologia lligada a les reaccions químiques i/o bioquímiques. |
|
A17 |
Avaluar la incidència dels factors de producció en laqualitat dels productes alimentàris. |
|
A18 |
Conèixer i entendre els processos de producció de matèries primes (plantes i animals). |
|
A19 |
Coneixements de materials, i aspectes de disseny funcional, racional i higiènic de la indústria agroalimentària. |
|
A20 |
Conèixer les bases de disseny de naus industrials i saber dissenyar línies d'elaboració i sistemes auxiliars. |
|
A21 |
Planificar, dirigir i executar un projecte de construcció d'una indústria agroalimentària, sabent adequar sistemes elèctrics, necessitats frigorífiques i de calefacció i instal.lacions d'aigües i desaigües. |
|
A22 |
Conèixer els processos tecnològics de la indústria agroalimentària. |
|
A23 |
Conèixer els fonaments de la enginyeria de processos agroalimentaris i ser capaç d'aplicar-los al càlcul d'equips i instal.lacions de procés. |
|
A24 |
Saber controlar les operacions que intervenen en els processos industrial de fabricació, transformació i/o fraccionament i envasat de productes alimentaris. |
|
A25 |
Conèixer les modificacions que sofreixen els aliments durant els processos de preparació, acondicionament, transformació i conservació. |
|
A26 |
Conèixer les bases per a l'automatització y control de processos industrials, així com també la instrumentació associada. |
|
A27 |
Conèixer els principals components dels aliments i saber realitzar anàlisis dels mateixos. |
|
A28 |
Saber realitzar controls de qualitat, i saber realitzar una planificació i certificacions de qualitat de productes. Conèixer i aplicar la Traçabilitat. |
|
A29 |
Saber aplicar les Nomes de Qualitat, portar a terme avaluacions, i saber disenyar, ejecutar i realitzar seguiments de APPCC. |
|
A30 |
Conèixer el desenvolupament i la innovació en la indústria alimentària, i el fonaments relacionats amb la higiene i seguretat de productes alimentàris. |
|
A31 |
Millorar els processos destinats a l'esterilització d'aliments, la higiene i l'assèpsia en la instal.lacions agroalimentàries. |
|
A32 |
Conèixer i utilitzar eines i sistemes que facilitin la gestió empresarial. |
|
A33 |
Avaluar econòmicament i financera el funcionament d'empreses agroalimentàries. |
|
A34 |
Saber determinar la viabilitat i rendabilitat de les inversions agroalimentàries. |
|
A35 |
Conèixer i interpretar l'estructura del sector productiu, del maercat i dels canals de comercialització de productes i disposicions legislatives que l'afectin. |
|
A36 |
Interpretar i aplicar el marc institucional, legislatiu i social en el que es mouen les empreses agroalimentàries. |
|
A37 |
Elaborar projectes, avantprojectes, informes i memòries de reconeixement i programes tècnics. |
|
A38 |
Conèixer l'estructura reglada d'un projectes i el seu procés d'execució. |
|
A39 |
Saber utilitzar fonts bibliogràfiques i bases de dades relacionades am l'àmbit de la indústria agroalimentària. |
|
A40 |
Tenir capacitat per a dirigir, implementar i interpretar un projecte i plans d'actuació integrals. |
|
A41 |
Tenir capacitat per desenvolupar i transferir tecnologia, entendre, interpretar i adaptar els avenços cientifics dins de l'àmbit agroalimentari. |
Tipus B
|
Codi |
Competències Transversals |
|
B1 |
Aprendre a aprendre. |
|
B2 |
Resoldre problemes de forma efectiva. |
|
B3 |
Aplicar pensament crític, lògic i creatiu. |
|
B4 |
Treballar de forma autònoma amb iniciativa. |
|
B5 |
Treballar de forma col·laborativa. |
|
B6 |
Comprometre-se amb l’ètica i la responsabilitat social com a ciutadà i com a professional. |
|
B7 |
Comunicar-se de manera efectiva i amb asertivitat a l'entorn laboral i com a ciutadà. |
|
B8 |
Sensibilització en temes medioambientals. |
|
B9 |
Planificació i organització. |
|
B10 |
Capacitat de lideratge. |
|
B11 |
Motivació per la qualitat. |
|
B12 |
Presa de desicions. |
|
B13 |
Capacitat innovacora, emprenedora i d'adaptació a les noves situacions. |
Tipus C
|
Codi |
Competències Nuclears |
|
C1 |
Dominar l’expressió i la comprensió d'un idioma estranger. |
|
C2 |
Utilitzar com a usuari les eines bàsiques en TIC. |
|
C3 |
Moure’s amb facilitat per l’espai europeu i per la resta del món. |
|
C4 |
Expressar-se correctament (tant de forma oral com escrita) en la llengua pròpia. |
|
C5 |
Desenvolupar la vida personal i professional tenint una perspectiva àmplia i global del món. |