Enologia (2003) |
Assignatures |
FACTORS EXTERNS DE LA PRODUCCIÓ VITÍCOLA |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2009_10 |
Assignatura | FACTORS EXTERNS DE LA PRODUCCIÓ VITÍCOLA | Codi | 19042203 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2on | |||||
Descriptors | Crèd. | Crèd. teoria | Crèd. pràctics | Tipus | Curs | Període | ||
4.5 | 3 | 1.5 | Optativa | Primer |
Competències | Objectius d'aprenentatge | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
Tema 1. Factors biològics i culturals. |
Incidència en el rendiment i qualitat. Influència del marc de plantació i de les tècniques de maneig de la canòpia. Efectes de l’adobat i la irrigació en el vigor de la planta i qualitat de la verema. Incidencia dels factors externs en la maduració del raïm a) Realització d’un Treball bibliogràfic sobre algun aspecte del tema 1 |
Tema 2. Factors del medi. Els sòls vitícoles. |
Formació dels sòls. La roca mare originària. El perfil del sòl. Els horitzons b) Realització d’un Treball sobre el sòl de la DO triada per cada alumne |
Tema 3. Factors del medi Interacció dels elements climàtics amb el cep. |
Efectes de temperatura, precipitacions i humitat relativa en el desenvolupament del cep. Importància e integral dels elements climàtics en cada etapa fisiológica del cicle vegetatiu. Càlculs de l'evapotranspiració c) Realització d’un Informe amb diagrames ombrotèrmics, gràfics de temperatura, percipitació i humitat i fitxa hídrica de la DO triada per cada alumne |
Tema 4. Visites a vàries empreses vitivinícoles | d) Realització d’un Informe sobre vinyes i cellers visitats, una empresa per alumne. |