Enologia (2003) |
Assignatures |
VINS ESCUMOSOS I GASIFICATS |
Objectius d'aprenentatge |
DADES IDENTIFICATIVES | 2009_10 |
Assignatura | VINS ESCUMOSOS I GASIFICATS | Codi | 19042101 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2on | |||||
Descriptors | Crèd. | Crèd. teoria | Crèd. pràctics | Tipus | Curs | Període | ||
6 | 4.5 | 1.5 | Obligatòria | Segon | Primer |
Competències | Objectius d'aprenentatge | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Objectius | Competències | ||
1. Conèixer els diferents tipus de vins escumosos i gasificats. | A3 |
C3 |
|
2. Situar la importancia dels vins escumosos en el mon. Situar els contextes de la champagne i la regió del cava. | A4 |
C3 |
|
3. Conèixer els condicionants per obtenir un vi base de qualitat. | A1 A2 A3 A4 A5 A8 |
B3 |
|
4. Preparar i propagar inòculs per utilitzar en segona fermentació. | A2 A3 A4 A5 A7 A8 |
B2 B3 |
C2 |
5. Preparar tiratges. | A2 A3 A4 A8 |
B3 |
|
6. Conèixer els factor que influeixen en la segona fermentació i la criança. | A2 A8 |
B2 |
|
7. Conèixer i ser capaç de fer els procediments de clarificació i degorjament. | A2 A3 A4 A7 A8 A10 |
||
8. Conèixer factors que influeixen en la conservació dels vins escumosos. | A2 A8 |
B3 |
|
9. Conèixer i saber aplicar les metodologies de control de qualitat dels escumosos. | A3 A5 A7 A13 |
B2 B3 |
|
10. Implicar-se a un treball d'equip en el treball pràctic. | B2 B5 B8 |
C5 |
|
11. Participar de forma activa en les classes i en la visita als cellers. | B3 B6 B7 B9 |