2012_13
Guia docent 
Facultat d'Enologia
A A 
català 
 
 
Grau de Biotecnologia (2009)
 Assignatures
  BIOPROCESSOS EN LA INDÚSTRIA ALIMENTÀRIA
   Continguts
Tema Subtema
Teoria (10 setmanes, 1 hora) Tema I: Fermentacions en la industria alimentària on s’utilitza el Saccharomyces cerevisiae

Tema II: Fermentacions en la industria alimentària s on s’utilitza els bacteris làctics i d’altres

Tema III: Tecnologies emergents de la industria alimentària aplicades a la millora d'obtenció de productes biotecnològics
Pràctiques de laboratori (dues setmanes) Pràctica I: Altres usos del Saccharomyces cerevisiae: elaboració de pa i productes de rebosteria

Pràctica II: Elaboració de productes càrnis fermentats: utilització de bacteris làcticics i/o Micrococcus

Pràctica III: Elaboració de mantega: fermentació làctica i fermentació alcohòlica del sèrum

Pràctica IV. Elaboració de iogurt i kèfir: fermentació làctica i alcohòlica