2012_13
Guia docent 
Facultat d'Enologia
A A 
català 
 
 
Grau de Biotecnologia (2009)
 Assignatures
  EXPERIMENTACIÓ EN MICROBIOLOGIA DE FERMENTACIONS
   Continguts
Tema Subtema
- Fermentació realitzada per llevats - Seguiment de l'elaboració del vi. Fermentació alcohòlica (análisi de sucres, nitrogen, i creixement dels llevats)
- Identificació de llevats per taxonomia clàssica.
- Identificació de llevats per tècniques molecular.
- Fermentació realitzada per bacteris lactics - Seguiment de l'elaboració del iogurt. Fermentació làctica (análisi de lactosa i àcid làctic)
- Observció al microscopi dels bacteris lactics i els seus components celulars
- Fermentació realitzada per bacteris acètics - Seguiment de l'elaboració de vinagre de vi. Acetificació (análisis de l'acidesa total)
- Aïllament de bacteris acètics
- Análisi dels Bacteris acètics per tècniques moleculars.