Grau d'Enologia (2009) |
Assignatures |
ANÀLISI QUÍMICA ENOLÒGICA II |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2012_13 |
Assignatura | ANÀLISI QUÍMICA ENOLÒGICA II | Codi | 19214103 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
6 | Obligatòria | Tercer | Anual |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
1. Introducció a l’anàlisi instrumental | Tècniques, instruments i calibració |
2. Espectrofotometria UV-Vis | Fonament i instrumentació Aplicacions enològiques: Compostos orgànics. Metalls. Compostos fenòlics Mètodes d’anàlisi. Control de la maduració fenòlica. |
3. Espectrofotometria d’absorció atòmica (AAS) | Fonament i instrumentació Aplicacions enològiques: Metalls (K, Ca, Fe, Cu, ...) |
4. Espectrofotometria infraroja (NIR i MIR) | Fonament i instrumentació Aplicacions enològiques: Mètodes multiparamètrics (Mètodes ràpids) |
5. Cromatografia de gasos (GC) | Fonament i instrumentació Aplicacions enològiques: Compostos volàtils. Aromes i defectes. Residus |
6. Cromatografia de líquids (HPLC) | Fonament i instrumentació Aplicacions enològiques: Compostos orgànics (àcids, sucres, ...). Compostos fenòlics. Residus |
7. Anàlisi instrumental sensorial. | Tècniques i instruments Aplicacions enològiques: cromatografia de gasos-olfatimetria (GCO), nas i llengua electrònica. |
8. Control de qualitat en el laboratori | Validació de mètodes |
9. Autentificació | Tècniques per a l’autentificació dels vins: Relacions isotòpiques (IRMS). Ressonància magnètica nuclear (RMN) |