2013_14
Guia docent 
Facultat d'Enologia
A A 
català 
 
 
Enologia (2010)
 Assignatures
  FONAMENTS DE VITICULTURA
   Continguts
Tema Subtema
1. Història de la vinya i el vi. 1.1 Origens de Vitis: expansió, conreu i usos
1.2 Avenços de la viticultura fins l'actualitat
1.3 Viticultura mundial actual
2. Patrons i varietats viníferes. Ampelografia. Biologia i morfologia de la vinya 2.1 Característiques ampelogràfiques i enològiques de les varietats més emprades
2.2 Biologia i Morfologia de la vinya
3. El medi vitícola 3.1 Clima
3.2 Sòls
3.3 El Terrer
3.4 La plantació
4. Cicle anual de la vinya 4.1 Cicle vegetatiu de la vinya
4.2 Cicle reproductor de la planta
5. Composició química del raïm. Maduració 5.1 Canvis bioquímics durant la maduració del raïm
5.2 Criteris de maduració i verema
6. Tècniques culturals 6.1 Sistemes de conducció
6.2 Poda d'hivern
6.3 Poda en verd
6.4 El treball del sòl
7. Tipus de viticultura. Patologies de la vinya més freqüents 7.1 Viticultura tradicional
7.2 Viticultura integrada
7.3 Viticultura ecològica
7.4 Viticultura biodinàmica
7.5 Viticultures "alternatives"
7.6 Malalties de la vinya