Enologia (2010) |
Assignatures |
SUBPRODUCTES: VINAGRES I DESTIL·LATS |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2013_14 |
Assignatura | SUBPRODUCTES: VINAGRES I DESTIL·LATS | Codi | 19605227 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2n | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Optativa | Únic anual |
Competències | Objectius d'aprenentatge | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
Tema 1: Introducció als subproductes del vi | 1.1. Definició dels diferents subproductes 1.2. Normatives 1.3. Evolució i importància econòmica |
Tema 2: Vinagres | 2.1. Tipus de vinagres 2.2. Bacteris acètics: Generalitats. Factors que afecten al seu creixement. Metabolisme. Seguiment i control del procés d'acetificació 2.3. Mètodes de producció de vinagres: Mètodes tradicionals i industrials. Tractaments dels vinagres. 2.4. Envelliments dels vinagres 2.5. Anàlisi sensorial i químic. Paràmetres de qualitat |
Tema 3: Destil·lats | 3.1. Antecedents històrics sobre la destil•lació. 3.2. Fonaments de la destil•lació. Tipus de destil•lació 3.3. Tipus de destil•lats. Composició química 3.4. Destil•lats del vi. Brandis i cognacs. 3.5. Aiguardents de vinassa. Orujos, grappa, marcs. |