Guia docent Facultat de Química |
català |
Nutrició i Metabolisme (2012) |
Assignatures |
INTOLERÀNCIES I AL·LÈRGIES ALIMENTÀRIES |
Objectius d'aprenentatge |
DADES IDENTIFICATIVES | 2013_14 |
Assignatura | INTOLERÀNCIES I AL·LÈRGIES ALIMENTÀRIES | Codi | 13675225 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2n | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Optativa | Únic anual |
Competències | Objectius d'aprenentatge | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Objectius | Competències | ||
AC2 AC3 AC5 AC7 AP1 AP2 AP3 AP4 |
BC2 |
||
Resumir els mecanismes de la resposta immunitària i el concepte de reactivitat encreuada | |||
Definir tolerància oral | |||
Definir i diferenciar toxicitat, al·lèrgia i intolerància | |||
Classificar i descriure els mecanismes de les reaccions d’hipersensibilitat | |||
Definir i classificar els al·lergògens alimentaris | |||
Descriure la semiologia associada a les al·lèrgies alimentàries i els principals mètodes diagnòstics | |||
Explicar les principals al·lèrgies alimentàries en adults | |||
Explicar les principals al·lèrgies alimentàries en edat infantil | |||
Descriure la fisiopatologia, la semiologia i el tractament de la malaltia celíaca | |||
Mostrar actitud d’observació i d’indagació, a més d’esperit crític i interès per la formació continuada. | |||
Prendre consciència de la seva responsabilitat professional | |||
Actuar d’acord amb l’ètica professional. | |||
Cercar informació per tal d’actualitzar i completar el seu aprenentatge. | |||
Interpretar un text científic. | |||
Analitzar críticament resultats de laboratori relacionats i extreure’n conclusions. | |||
Analitzar de manera crítica casos clínics relacionats. | |||
Contribuir a la prevenció de les manifestacions més greus de les al·lèrgies alimentàries. | |||
Conèixer les principals intoleràncies i al·lèrgies alimentàries, la seva prevenció i el seu abordatge nutricional | |||
Dissenyar dietes adequades a les diferents situacions patològiques | |||
Establir recomanacions nutricionals en funció dels requeriments dels individus |