2013_14
Guia docent 
Facultat de Química
A A 
català 
Nutrició i Metabolisme (2012)
 Assignatures
  INTOLERÀNCIES I AL·LÈRGIES ALIMENTÀRIES
   Objectius d'aprenentatge
Objectius Competències
AC2
AC3
AC5
AC7
AP1
AP2
AP3
AP4
BC2
Resumir els mecanismes de la resposta immunitària i el concepte de reactivitat encreuada
Definir tolerància oral
Definir i diferenciar toxicitat, al·lèrgia i intolerància
Classificar i descriure els mecanismes de les reaccions d’hipersensibilitat
Definir i classificar els al·lergògens alimentaris
Descriure la semiologia associada a les al·lèrgies alimentàries i els principals mètodes diagnòstics
Explicar les principals al·lèrgies alimentàries en adults
Explicar les principals al·lèrgies alimentàries en edat infantil
Descriure la fisiopatologia, la semiologia i el tractament de la malaltia celíaca
Mostrar actitud d’observació i d’indagació, a més d’esperit crític i interès per la formació continuada.
Prendre consciència de la seva responsabilitat professional
Actuar d’acord amb l’ètica professional.
Cercar informació per tal d’actualitzar i completar el seu aprenentatge.
Interpretar un text científic.
Analitzar críticament resultats de laboratori relacionats i extreure’n conclusions.
Analitzar de manera crítica casos clínics relacionats.
Contribuir a la prevenció de les manifestacions més greus de les al·lèrgies alimentàries.
Conèixer les principals intoleràncies i al·lèrgies alimentàries, la seva prevenció i el seu abordatge nutricional
Dissenyar dietes adequades a les diferents situacions patològiques
Establir recomanacions nutricionals en funció dels requeriments dels individus