Guia docent Facultat d'Enologia |
català |
Grau de Biotecnologia (2009) |
Assignatures |
PREBIÒTICS I PROBIÒTICS |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2014_15 |
Assignatura | PREBIÒTICS I PROBIÒTICS | Codi | 19204233 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Optativa | 1Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
Tema 0 | Introducció. Concepte de prebiòtic i probiòtic. Sinbiòtics i abiòtics. Anatomia, fisiologia i bioquímica del tracte gastrointestinal. Microbiota. Malalties digestives. Models in vitro d’intestí. |
Tema 1 | Fibra i prebiòtics. Conceptes. Elements diferenciadors. |
Tema 2 | Característiques dels microorganismes probiòtics. |
Tema 3 | Evidència científica dels prebiòtics i probiòtics. Definició de les dianes fisiològiques i sectors poblacionals. Aplicació en diferents patologies o estats de salut. |
Tema 4 | Disseny d’aliments amb funció prebiòtica i probiòtica. Tendències de consum. Definició de la funcionalitat. Desafiaments tecnològics. Exemples de mercat. Perspectives de futur. |
Tema 5 | Regulació dels prebiòtics i probiòtics. Reglamentació internacional i europea. Dossiers per a l’acceptació de un claim. Claims aprovats. |
Tema 6 | Selecció de cultius iniciadors probiòtics per al seu ús en aliments. |
Tema 7 | Aplicació de prebiòtics i microorganismes probiòtics en diferents tipus d’aliments: derivats de la llet, productes de origen vegetal i derivats de la carn. Perspectives d’aplicació en altres aliments. |