Guia docent Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química |
català |
Grau d'Enginyeria Agroalimentària (2010) |
Assignatures |
PROCESSAMENT D'ALIMENTS PER FRED I CALOR |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2014_15 |
Assignatura | PROCESSAMENT D'ALIMENTS PER FRED I CALOR | Codi | 20214115 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
9 | Obligatòria | Segon | AN |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
1. Introducció a la conservació d' aliments. | 1.1. Objetius 1.2. Classificació 1.3. Descripció de les principals tecnologíes de conservació d'aliments 1.4. Introducció a la determinació de la vida útil d’un aliment. Conceptes de cinètica de reacció. |
2. Introducció a les propietats físiques dels aliments | 2.1. Propietats reològiques 2.2. Propietats tèrmiques 2.3. Activitat d’aigua: Concepte |
3. Tractaments tèrmics d'aliments. |
3.1. Cinètica de reacció (innactivació microbiana). 3.2. Escaldat i cocció 3.3. Pasteurització i Esterilització. |
4. Tractaments per fred de conservació d'aliments. | 4.1. Refrigeració 4.2. Congelació 4.3. Conservació en atmosfera controlada. |