Guia docent Facultat d'Enologia |
català |
Begudes Fermentades (2014) |
Assignatures |
ENOLOGIA GENERAL I |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2015_16 |
Assignatura | ENOLOGIA GENERAL I | Codi | 19214113 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r i 2n | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
6 | Obligatòria | Segon | 1Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
TECNOLOGIA | 0. Introducció 1. Composició del raïm; Controls de maduressa 2. Les malaties de la vinya; Incidència enològica; Sistemes per a la detecció de la podridura. 3. Sistemes de verema i de transport de la verema. 4. Correccións del most. 5. Normativa de la CEE; sistemes de detecció de fraudes en les correccions del most. 6. Transformacions prefermentatives. 7. Influència de les condicions edafoclimàtiques, genètiques, culturals i enològiques sobre la qualitat del raïm i del vi. 8. Recepció i tractament de la verema. 9. Vinificació en blanc 10.Vinificacions especials en blanc: Hiperoxidació; Maceració Pelicular; Fermentació i criança en barrica del vi blanc. 11: Els compostos fenòlics en relació amb les sensacions organolèptiques i la capacitat del vi per envellir. 12. Vinificació en negre 13. Aturades de fermentació. Mesures preventives i curatives. 14. Vinificació en rosat. 16. Elaboració de vins generosos. 17. Elaboració de vins espumosos i gasificats. |