Guia docent Facultat d'Enologia |
català |
Begudes Fermentades (2014) |
Assignatures |
VARIETATS DESTINADES A ESCUMOSOS: CARACTERÍSTIQUES I ZONIFICACIÓ |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2015_16 |
Assignatura | VARIETATS DESTINADES A ESCUMOSOS: CARACTERÍSTIQUES I ZONIFICACIÓ | Codi | 19625213 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2n | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Optativa | 2Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
1: INTRODUCCIÓ |
1.1 Origens de Vitis 1.2 Taxonomia de Vitis 1.3 Identificació de les varietats: Ampelografia i Ampelometria; mètodes d'identificació enzimàtics i moleculars 1.4 Zonificació de la vinya; el concepte de Terroir |
2: CARACTERÍSTIQUES DE LES PRINCIPALS VARIETATS DESTINADES A VINS ESPUMOSOS DE CAVA (Espanya). ZONIFICACIÓ, MÈTODES D'ELABORACIÓ I CARACTERÍSTIQUES ORGANOLÈPTIQUES |
2.1 CAVA 2.2 VEPRD 2.3 ALTRES ESCUMOSOS |
3: CARACTERÍSTIQUES DE LES PRINCIPALS VARIETATS DESTINADES ALS VINS ESPUMOSOS DE FRANÇA ZONIFICACIÓ, MÈTODES D'ELABORACIÓ I CARACTERÍSTIQUES ORGANOLÈPTIQUES |
2.1 Champagne 2.2 Cremants |
4: CARACTERÍSTIQUES DE LES PRINCIPALS VARIETATS DESTINADES A VINS ESPUMOSOS D'ITÀLIA. ZONIFICACIÓ, MÈTODES D'ELABORACIÓ I CARACTERÍSTIQUES ORGANOLÈPTIQUES | 4.1. Lambrusco 4.2 ALTRES ESCUMOSOS |
5: CARACTERÍSTIQUES DE LES PRINCIPALS VARIETATS DESTINADES A VINS ESCUMOSOS D'ALEMANYA. ZONIFICACIÓ, MÈTODES D'ELABORACIÓ I CARACTERÍSTIQUES ORGANOLÈPTIQUES | |
6: CARACTERÍSTIQUES DE LES PRINCIPALS VARIETATS DESTINADES A VINS ESCUMOSOS DE PORTUGAL. ZONIFICACIÓ, MÈTODES D'ELABORACIÓ I CARACTERÍSTIQUES ORGANOLÈPTIQUES | |
7: CARACTERÍSTIQUES DE LES PRINCIPALS VARIETATS DESTINADES A VINS ESPUMOSOS DE SPARKLING WINES. ZONIFICACIÓ, MÈTODES D'ELABORACIÓ I CARACTERÍSTIQUES ORGANOLÈPTIQUES | 7.1 AUSTRÀLIA I NOVA ZELANDA 7.2 SUDÀFRICA 7.3 ESTATS UNITS |
8: CARACTERÍSTIQUES DE LES PRINCIPALS VARIETATS DESTINADES A VINS ESPUMOSOS DEL SUD D'AMÈRICA. ZONIFICACIÓ, MÈTODES D'ELABORACIÓ I CARACTERÍSTIQUES ORGANOLÈPTIQUES | 8.1 XILE 8.1 ARGENTINA 8.3 ALTRES ZONES PRODUCTORES |