2015_16
Guia docent 
Facultat d'Enologia
A A 
català 
Begudes Fermentades (2014)
 Assignatures
  VARIETATS DESTINADES A ESCUMOSOS: CARACTERÍSTIQUES I ZONIFICACIÓ
   Continguts
Tema Subtema
1: INTRODUCCIÓ


1.1 Origens de Vitis
1.2 Taxonomia de Vitis
1.3 Identificació de les varietats: Ampelografia i Ampelometria; mètodes d'identificació enzimàtics i moleculars
1.4 Zonificació de la vinya; el concepte de Terroir
2: CARACTERÍSTIQUES DE LES PRINCIPALS VARIETATS DESTINADES A VINS ESPUMOSOS DE CAVA (Espanya).
ZONIFICACIÓ, MÈTODES D'ELABORACIÓ I CARACTERÍSTIQUES ORGANOLÈPTIQUES
2.1 CAVA
2.2 VEPRD
2.3 ALTRES ESCUMOSOS
3: CARACTERÍSTIQUES DE LES PRINCIPALS VARIETATS DESTINADES ALS VINS ESPUMOSOS DE FRANÇA
ZONIFICACIÓ, MÈTODES D'ELABORACIÓ I CARACTERÍSTIQUES ORGANOLÈPTIQUES
2.1 Champagne
2.2 Cremants
4: CARACTERÍSTIQUES DE LES PRINCIPALS VARIETATS DESTINADES A VINS ESPUMOSOS D'ITÀLIA. ZONIFICACIÓ, MÈTODES D'ELABORACIÓ I CARACTERÍSTIQUES ORGANOLÈPTIQUES 4.1. Lambrusco
4.2 ALTRES ESCUMOSOS
5: CARACTERÍSTIQUES DE LES PRINCIPALS VARIETATS DESTINADES A VINS ESCUMOSOS D'ALEMANYA. ZONIFICACIÓ, MÈTODES D'ELABORACIÓ I CARACTERÍSTIQUES ORGANOLÈPTIQUES
6: CARACTERÍSTIQUES DE LES PRINCIPALS VARIETATS DESTINADES A VINS ESCUMOSOS DE PORTUGAL. ZONIFICACIÓ, MÈTODES D'ELABORACIÓ I CARACTERÍSTIQUES ORGANOLÈPTIQUES
7: CARACTERÍSTIQUES DE LES PRINCIPALS VARIETATS DESTINADES A VINS ESPUMOSOS DE SPARKLING WINES. ZONIFICACIÓ, MÈTODES D'ELABORACIÓ I CARACTERÍSTIQUES ORGANOLÈPTIQUES 7.1 AUSTRÀLIA I NOVA ZELANDA
7.2 SUDÀFRICA
7.3 ESTATS UNITS
8: CARACTERÍSTIQUES DE LES PRINCIPALS VARIETATS DESTINADES A VINS ESPUMOSOS DEL SUD D'AMÈRICA. ZONIFICACIÓ, MÈTODES D'ELABORACIÓ I CARACTERÍSTIQUES ORGANOLÈPTIQUES 8.1 XILE
8.1 ARGENTINA
8.3 ALTRES ZONES PRODUCTORES