Guia docent Facultat d'Enologia |
català |
Grau d'Enologia (2009) |
Assignatures |
PRODUCTES DERIVATS DE LA VINYA I DEL VI |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2017_18 |
Assignatura | PRODUCTES DERIVATS DE LA VINYA I DEL VI | Codi | 19214123 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Obligatòria | Tercer | 2Q |
Continguts | Atenció personalitzada | Avaluació |
Fonts d'informació |
Tema | Subtema |
Tema 1. Fonaments de la destil•lació | 1.1 Conceptes generals. 1.2 Equilibri líquid/vapor. 1.3 Destil•lació discontínua. 1.4 Destil•lació contínua. Mètode gràfic de McCabe Thiele. |
Tema 2. Destil•lats. | 2.1 Destil•lació del vi: tipus i característiques. 2.2 Processos de fabricació de destil•lats del vi. 2.3 Brandis i conyacs. |
Tema 3. Most de raïm. Concentrats. | 3.1 Obtenció del most. 3.2 Concentració del most (evaporació al buit, òsmosi inversa, congelació). 3.3 Rectificació del most. |
Tema 4. Vinagre. | 4.1 Biotecnologia del vinagre. 4.2 Mètodes de producció del vinagre. 4.3 Tipus de vinagre. |
Tema 5. Altres subproductes del vi. | 6.1. Àcid tartàric, adobs, olis, pinsos, colorants. |