2018_19
Guia docent 
Facultat de Medicina i Ciències de la Salut
A A 
català 
 
 
Grau de Medicina (2009)
 Assignatures
  GENOMA, MICROBIOMA I NUTRICIÓ
   Fonts d'informació
Bàsica

1. Nutrigenómica y nutrigenética. Hacia la nutrición personalizada. (2011). David de Lorenzo, José Serrano, Manuel Portero-Otín, Reinald Pamplona. LIBROOKS BARCELONA, S.L.L.

2. Nutrigenetics And Nutrigenomics (World Review of Nutrition and Dietetics). (2004) Artemis P. Simopoulos & Jose M. Ordovas. Karger. ISBN-10: 3805577826 | ISBN-13: 978-3805577823.

3. The Human microbiota. How Microbial Communities affect health and disease. (2013) David Fredricks. WILEY Blackwell.

4. The Human Microbiota. (2014) Julian K. Marchesi. CABI publishing.

5. A. Portela and M. Esteller, Epigenetic modifications and human disease, Nat Biotechnol, 2010, 28, 1057-1068.

6.  D. E. Nielsen and A. El-Sohemy, Disclosure of genetic information and change in dietary intake: a randomized controlled trial, PLoS One,      2014, 9, e112665.

7.  M. Muller and S. Kersten, Nutrigenomics: goals and strategies, Nat Rev Genet, 2003, 4, 315-322.

8.  A. Efeyan, W. C. Comb and D. M. Sabatini, Nutrient-sensing mechanisms and pathways, Nature, 2015, 517, 302-310.

Complementària