Guia docent Facultat d'Enologia |
català |
Begudes Fermentades (2014) |
Assignatures |
ENOLOGIA GENERAL I |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2018_19 |
Assignatura | ENOLOGIA GENERAL I | Codi | 19224106 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r i 2n | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
6 | Obligatòria | Segon | 1Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
Tema 0. Introducció | |
Tema 1. Composició del raïm; Controls de maduresa. |
|
Tema 2. Les malalties de la vinya; Incidència enològica; Sistemes per a la detecció de la podridura. | |
Tema 3. Sistemes de verema i de transport de la verema. | |
Tema 4. Correccions del most. | |
Tema 5. Normativa de la CEE; sistemes de detecció de fraudes en les correccions del most. |
|
Tema 6. Transformacions prefermentatives. |
|
Tema 7. Influència de les condicions edafoclimàtiques, genètiques, culturals i enològiques sobre la qualitat del raïm i del vi. | |
Tema 8. Recepció i tractament de la verema. | |
Tema 9. Vinificació en blanc | |
Tema 10. Vinificacions especials en blanc: Hiperoxidació; Maceració Pel·licular. | |
Tema 11: Els compostos fenòlics en relació amb les sensacions organolèptiques i la capacitat del vi per envellir. | |
Tema 12. Vinificació en negre | |
Tema 13. Aturades de fermentació. Mesures preventives i curatives. | |
Tema 14. Criança i envelliment del vi. | |
Tema 15. Fermentació i criança en barrica del vi blanc. |
|
Tema 16. Vinificació en rosat. |