Tipus A
|
Codi |
Competències Específiques |
|
A1.1 |
Aplicar efectivament el coneixement de les matèries bàsiques, científiques i tecnològiques pròpies de l'enginyeria. |
|
A1.2 |
Dissenyar, executar i analitzar experiments relacionats amb l'enginyeria. |
|
A1.3 |
Valorar l'impacte econòmic, social i mediambiental de les solucions tècniques. |
|
A1.4 |
Aplicar els principis i mètodes de la qualitat, traçabilitat i certificació. |
|
A1.5 |
Aplicar els principis de l'enginyeria en el context de les ciències de la vida per definir condicions i estratègies que permetin dissenyar i optimitzar processos de producció de sistemes biològics. |
|
A2.1 |
Dissenyar un producte i / o bioprocés que compleixi amb les especificacions / necessitats establertes, tenint en compte les restriccions de caràcter econòmic, ambiental, social, polític, ètic, de salut, seguretat i sostenibilitat. |
|
A2.2 |
Capacitat per prendre de decisions mitjançant l'ús dels recursos disponibles per al treball en grups multidisciplinaris. |
|
A2.3 |
Capacitat per entendre, interpretar, comunicar i adoptar els avenços en el camp agroalimentari per a la seva aplicació en la transferència de tecnologia. |
|
A3.1 |
Capacitat per a la resolució dels problemes matemàtics que puguin plantejar-se en l'enginyeria. Aptitud per aplicar els coneixements sobre: àlgebra lineal; geometria; geometria diferencial; càlcul diferencial i integral; equacions diferencials i en derivades parcials; mètodes numèrics; algorísmica numèrica; estadística i optimització. |
|
A3.2 |
Comprensió i domini dels conceptes bàsics sobre les lleis generals de la mecànica, termodinàmica, camps i ones i electromagnetisme i la seva aplicació per a la resolució de problemes propis de l'enginyeria. |
|
A3.3 |
Coneixements bàsics sobre l'ús i programació dels ordinadors, sistemes operatius, bases de dades i programes informàtics amb aplicació en enginyeria. |
|
A3.4 |
Capacitat per comprendre i aplicar els principis de coneixements bàsics de la química general, química orgànica i inorgànica i les seves aplicacions en l'enginyeria. |
|
A3.5 |
Capacitat de visió espacial i coneixement de les tècniques de representació gràfica, tant per mètodes tradicionals de geometria mètrica i geometria descriptiva, com mitjançant les aplicacions de disseny assistit per ordinador. |
|
A3.6 |
Coneixement adequat del concepte d'empresa, marc institucional i jurídic de l'empresa. Organització i gestió d'empreses. |
|
A3.7 |
Coneixement de les bases i fonaments biològics de l'àmbit vegetal i animal en l'enginyeria. |
|
A4.1 |
Capacitat per conèixer, comprendre i utilitzar els principis de l'ecologia i de l'estudi d'impacte ambiental, tant per a l'avaluació com per a la correcció del mateix. |
|
A4.2 |
Capacitat per conèixer, comprendre i utilitzar els principis de la transferència de calor i la seva aplicació en el disseny d'equips i / o sistemes. |
|
A4.3 |
Capacitat per conèixer, comprendre i utilitzar els principis de la mecànica de fluids i la hidràulica. |
|
A5.1 |
Capacitat per conèixer, comprendre i utilitzar els principis de l'enginyeria i tecnologia de bioprocessos aplicats als aliments, que inclou l'enginyeria i tecnologia dels aliments, l'enginyeria i operacions bàsiques d'aliments així com la tecnologia d'aliments. |
|
A5.2 |
Capacitat per conèixer, comprendre i utilitzar els principis de processos i bioprocessos en les indústries agroalimentàries. |
|
A5.3 |
Capacitat per conèixer, comprendre i utilitzar els principis de modelització i optimització. |
|
A5.4 |
Capacitat per conèixer, comprendre i utilitzar els principis de gestió de la qualitat i traçabilitat. |
|
A5.5 |
Capacitat per conèixer, comprendre i utilitzar els principis de l'anàlisi d'aliments. |
|
A5.6 |
Capacitat per conèixer, comprendre i utilitzar els principis de la seguretat alimentària i la microbiologia aplicada als bioprocessos alimentaris. |
|
A5.7 |
Capacitat per conèixer, comprendre i utilitzar els principis d'automatització i control de processos. |
|
A5.8 |
Capacitat per conèixer, comprendre i utilitzar els principis de la gestió i l'aprofitament de subproductes agroindustrials i residus. |
|
A5.9 |
Capacitat per conèixer, comprendre i utilitzar els principis dels sistemes biològics, des d'una perspectiva d'enginyeria, que permeti als estudiants la caracterització quantitativa i qualitativa de productes biotecnològics. |
|
A6.1 |
Exercici original a realitzar individualment i presentar i defensar davant un tribunal universitari, consistent en un projecte en l'àmbit de les tecnologies específiques de l'enginyeria de bioprocessos alimentaris, en el qual se sintetitzen i integren les competències adquirides en els ensenyaments. |
Tipus B
|
Codi |
Competències Transversals |
|
B1.1 |
Comunicar informació de manera clara i precisa a audiències diverses. |
|
B1.2 |
Adaptar-se a condicions canviants. |
|
B1.3 |
Desenvolupar el treball de forma efectiva i resistir l'adversitat. |
|
B1.4 |
Utilitzar informació en llengua estrangera (preferentment anglès) de manera eficaç. |
|
B1.5 |
Usar eficientment les TIC per gestionar la informació i el coneixement. |
|
B2.1 |
Organitzar i planificar en l'àmbit de l'empresa i en altres institucions i organitzacions pròpies del seu àmbit professional. |
|
B2.2 |
Dirigir projectes tècnics o professionals propis del seu àmbit professional. |
|
B2.3 |
Influir i guiar els altres per millorar el rendiment. |
|
B2.4 |
Fomentar un entorn adequat per al desenvolupament dels individus. |
|
B2.5 |
Proporcionar pautes per a la definició i consecució d'objectius. |
|
B2.6 |
Establir i mantenir relacions productives amb companys d'equip i clients a través de guanyar-se’n confiança i respecte. |
|
B2.7 |
Relacionar-se amb clients interns o externs per identificar-ne les necessitats. |
|
B3.1 |
Funcionar bé en equips multidisciplinaris, multilingües i multiculturals. |
|
B3.2 |
Contribuir efectivament a la consecució dels objectius de l'equip a través de la cooperació, la participació i el compromís en la visió i la meta que es comparteixen. |
|
B3.3 |
Treballar en equip de forma col·laborativa, amb responsabilitat compartida i iniciativa. |
|
B3.4 |
Resoldre els conflictes de manera constructiva. |
|
B4.1 |
Aprendre maneres eficaces per assimilar coneixements i comportaments. |
|
B4.2 |
Definir i desenvolupar el projecte acadèmic i professional que l'estudiant es planteja a la universitat. |
|
B4.3 |
Aprendre de forma autònoma i amb iniciativa. |
|
B4.4 |
Conèixer les matèries bàsiques i tecnològiques que el capaciten per a l'aprenentatge de nous mètodes i teories, i el doten de versatilitat per adaptar-se a noves situacions. |
|
B5.1 |
Treballar de forma autònoma amb responsabilitat, iniciativa i amb pensament innovador. |
|
B5.2 |
Assumir posicions emprenedores. |
|
B5.3 |
Resoldre problemes de manera crítica, creativa i innovadora dins del seu àmbit professional. |
|
B6.1 |
Presentar un comportament ètic amb els membres de la comunitat universitària i la societat en general. |
|
B6.2 |
Aplicar els principis de responsabilitat social com a ciutadà i com a professional. |
Tipus C
|
Codi |
Competències Nuclears |
|
C1 |
Dominar en un nivell intermedi una llengua estrangera, preferentment l’anglès. |
|
C2 |
Utilitzar de manera avançada les tecnologies de la informació i la comunicació. |
|
C3 |
Gestionar la informació i el coneixement. |
|
C4 |
Expressar-se correctament de manera oral i escrita en una de les dues llengües oficials de la URV. |
|
C5 |
Comprometre’s amb l'ètica i la responsabilitat social com a ciutadà/ana i com a professional. |
|
C6 |
Definir i desenvolupar el projecte acadèmic i professional. |