Guia docent Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química |
català |
Grau d'Enginyeria Agroalimentària (2010) |
Assignatures |
ENGINYERIA DE PROCESSOS AGROALIMENTARIS I |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2019_20 |
Assignatura | ENGINYERIA DE PROCESSOS AGROALIMENTARIS I | Codi | 20214114 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
6 | Obligatòria | Tercer | Jul., Set. |
Continguts | Atenció personalitzada | Avaluació |
Fonts d'informació |
Tema | Subtema |
1. Introducció al disseny de bioreactors. | 1.1. Reactors ideals. 1.2. Cinètica de les reaccions biològiques. 1.3. Disseny de bioreactors. |
2. Transferència de matèria. | 2.1. Concepte de difusió, llei de Fick i difusivitat. 2.2. Coeficient individual de transferència de matèria i coeficient global. |
3. Operacions controlades per la transferència de matèria. | 3.1. Equilibri líquid-vapor. 3.2. Destil·lació simple diferencial i contínua. 3.3. Rectificació en continu de mescles binàries: càlcul de columnes. 3.4. Absorció/desorció: equilibri, absorció d’un component. 3.5. Extracció sòlid-líquid. |
4. Operacions controlades per transferència de matèria i energia. | 4.1.Isotermes d'adsorció. Activitat d'aigua 4.2.Psicometria. 4.3.Deshidratació per convecció. 4.4.Disseny d’assecadors. 4.5.Liofilització. |