Guia docent Facultat de Química |
català |
Grau de Bioquímica i Biologia Molecular (2009) |
Assignatures |
ALIMENTACIÓ FUNCIONAL I PERSONALITZADA |
Fonts d'informació |
DADES IDENTIFICATIVES | 2020_21 |
Assignatura | ALIMENTACIÓ FUNCIONAL I PERSONALITZADA | Codi | 13214222 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
6 | Optativa | 1Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Bàsica |
Gil Hernandez, A, Tratado de Nutrición (Vol I y III) , , Médica Panamericana Salas Salvado, J. i col. 2008, Nutricion y Dietetica Clínica, , Masson, cop. Alvarez, N. - Bague, A. 2011, Los alimentos funcionales. Una oportunidad para una mejor salud, , AMV, ediciones Blade et al. 2016, Proanthocyanidins in health and disease, , BioFactors 42(1): 5-12 Margalef, M. et al. editado por: P.B. Andrade, P. Valentao, D.M. Pereira, Natural angiotensin converting enzyme (ACE) inhibitors with antihypertensive properties. En: Natural products targeting clinically relevant enzymess, 1ª (2017), Wiley-VCH Bladé, C et al. Editado por: V. Patel, V. R. Preedy, 2019, Proanthocyanidins and epigenètics En: The Handbook of Nutrition, diet and Epigenetics, 1ª, Springer International Publishing Mas-Capdevila et al 2020, Implication of Opioid Receptors in the Antihypertensive Effect of a Novel Chicken Foot-Derived Peptide, , Biomolecules 10(7), 992 Alcaide-Hidalgo et al., 2020, Virgin olive oil (unfiltered) extract contains peptides and possesses ACE inhibitory and antihypertensive activity, , Clinical Nutrition 39:4, 1242-1249 |
Complementària |
J.A. Bartrina/A. Gil, Alimentos funcionales y salud en la etapa infantil y juvenil, 1ª (2010), Médica Panamericana F. Puiggròs et al. Editores: I. Aguiló-Aguayo y L. Plaza, Functional beverages. En: Innovative technologies in beverage processing, 1ª (2017), John Wiley & Sons Ltd Mas-Capdevila, A., Pons, Z., Aleixandre, A., Bravo, F.I., Muguerza, M, Dose-Related Antihypertensive Properties and the Corresponding Mechanisms of a Chicken Foot Hydrolysate in Hypertensive Rats, Nutrients 2018, 10(9), 1295, Mas-Capdevila, A., Iglesias-Carres, L., Arola-Arnal, A., Suarez, M., Muguerza, M., Bravo, F.I, Long-term administration of protein hydrolysate from chicken feet induces antihypertensive effect and confers vasoprotective pattern in diet-induced hypertensive rats, Journal of Functional Foods 2019, 55,28-35, |