Guia docent Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química |
català |
Grau d'Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris (2017) |
Assignatures |
FONAMENTS DE MICROBIOLOGIA D'ALIMENTS |
Fonts d'informació |
DADES IDENTIFICATIVES | 2020_21 |
Assignatura | FONAMENTS DE MICROBIOLOGIA D'ALIMENTS | Codi | 20234123 | |||||
Ensenyament |
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Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
6 | Obligatòria | Segon | 2Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Bàsica | |
.- Adams, M.R.; Moss M.O. Microbiología de los alimentos. Acribia. Zaragoza. Darrere edició disponible .- Hayes, P.R. Microbiología e higiene de los alimentos. Acribia, Zaragoza. Darrere edició disponible .- Jay, J.M. Microbiología moderna de los alimentos. Acribia, Zaragoza. Darrere edició disponible .- Mossel, D.A.A.; Moreno García , B; Struijk, C.B. Microbiología de los alimentos: fundamentos ecológicos para garantizar y comprobar la integridad (inocuidad y calidad) microbiológica de los alimentos. Acribia, Zaragoza. Darrere edició disponible. .- Ray, B.; Bhunia, A. Fundamental Food Microbiology, Fifth Edition. CRC Press, 2013. .- Roberts, D; Hooper, W.; Greenwood, M. Microbiología práctica de los alimentos. Métodos para el examen de los microorganismos de los alimentos de interés para la salud pública. Acribia, Zaragoza. |
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Complementària | |
.- Bourgeois, C.M.; Mescle, J.F. ; Zucca, J. Microbiologia alimentaria. Vol I: Aspectos microbiológicos de la seguridad y calidad alimentaria. Acribia, Zaragoza. Darrere edició disponible .- Bourgeois, C.M.; Larpent, J.P. Microbiologia alimentaria. Vol II: Fermentaciones alimentarias. Acribia, Zaragoza. Darrere edició disponible .- Doyle, M.P. Microbiologia de los alimentos. Fundamentos y fronteras. Acribia, Zaragoza. Darrere edició disponible .- Fehlhaber, K.; Janetschke, P. Higiene veterinaria de los alimentos. Acribia, Zaragoza. Darrere edició disponible .- Forsythe, S. J. Alimentos seguros: Microbiología. Acribia, Zaragoza. Darrere edició disponible .- Forsythe, S. J. Higiene de los alimentos. Microbiología y HACCP. Acribia, Zaragoza. Darrere edició disponible .- ICMSF. Ecologia microbiana de los alimentos. Vol I.: Factores que afectan a la supervivencia de los microorganismos en los alimentos. Acribia, Zaragoza. Darrere edició disponible .- ICMSF. Ecología microbiana de los alimentos. Vol II.: Productos alimenticios. Acribia, Zaragoza. Darrere edició disponible .- ICMSF. Microorganismos de los alimentos. Vol VI. Ecología microbiana de los productos alimentarios. Acribia, Zaragoza. Darrere edició disponible .- ICMSF. Microorganismos de los alimentos. Vol VII. Análisis microbiológico en la gestión de la seguridad alimentaria. Acribia, Zaragoza. Darrere edició disponible .- Lee, B.H. Fundamentos de biotecnología de los alimentos. Acribia, Zaragoza. Darrere edició disponible .- Roller, S.; Harlander, S. Genetic modiffication in the foor industry: a strategy for quality improvement. Blacki Academis, NY. Darrere edició disponible .- Sanchís, V. et al. Prácticas microbiología de alimentos. Ed de la Universitat de Lleida. Darrere edició disponible .- Yousef, A.E.; Carlstrom, C. Microbiología de los alimentos: manual de laboratorio. Acribia, Zaragoza. Darrere edició disponible |