Guia docent Facultat d'Enologia |
català |
Grau d'Enologia (2014) |
Assignatures |
INNOVACIÓ I TAST DE VINS ESCUMOSOS |
Fonts d'informació |
DADES IDENTIFICATIVES | 2020_21 |
Assignatura | INNOVACIÓ I TAST DE VINS ESCUMOSOS | Codi | 19224210 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Optativa | 2Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Bàsica | |
Publicació periódica: Le Vigneron Champenoise Esteve Zarzoso, B., Canals, J.M. (2017). Capitulo 10. Cata de Espumosos y Cava. Análisis Sensorial de los Alimentos. AMV Ediciones, Madrid. Pp 307-328. Liger-Belair, G. (2017). Effervescence in champagne and sparkling wines: From grape harvest to bubble rise. The European Physical Journal Special Topics, 1(226), 3-116. Gerard Liger-Belair and Thomas Seon (2017). Bubble dynamics in champagne and sparkling wines: Recent advances and future prospects. Eur. Phys. J. Special Topics 226, 1–2 (2017). Marchal, R., & Jeandet, P. (2009). Use of enological additives for colloid and tartrate salt stabilization in white wines and for improvement of sparkling wine foaming properties. In Wine chemistry and biochemistry (pp. 127-158). Springer New York. Le Menn, N., Marchand, S., De Revel, G., Demarville, D., Laborde, D., & Marchal, R. (2017). N, S, O-Heterocycles in Aged Champagne Reserve Wines and Correlation with Free Amino Acid Concentrations. Journal of agricultural and food chemistry, 65(11), 2345-2356. Belinda Kemp, Hervé Alexandre, Bertrand Robillard, and Richard Marchal. (2015). Effect of Production Phase on Bottle-Fermented Sparkling Wine Quality. Journal of Agricultural and Food Chemistry 63 (1), 19-38. |
|
Complementària | |