2021_22
Guia docent 
Facultat de Química
A A 
català 
Grau en Química (anglès) (2017)
 Assignatures
  QUÍMICA ORGÀNICA II
   Continguts
Tema Subtema
COMPOSTOS CARBONÍLICS Tipus de compostos carbonílics. Estructura del grup carbonil. Reaccions generals.
ALDEHIDS I CETONES Estructura i propietats físiques. Preparació d’aldehids i cetones. Reaccions d’addició nucleòfila.
Oxidació d’aldehids i cetones. Reaccions de reducció i desoxigenació. Aldehids i cetones alfa, beta-insaturats.
Addicions 1,2 i 1,4. Espectroscòpia IR d’aldehids i cetones.
ÀCIDS CARBOXÍLICS Estructura i propietats físiques. Preparació d’àcids carboxílics. Reactivitat general. Reducció d’àcids
carboxílics. Espectroscòpia IR d’àcids carboxílics.
DERIVATS D'ÀCIDS CARBOXÍLICS Substitució nucleòfila acílica: aspectes generals. Substitució nucleòfila acílica en àcids carboxílics.
Halogenurs d’àcid. Anhídrids. Èsters. Amides. Nitrils. Espectroscòpia IR dels derivats d’àcid.
REACCIONS DE SUBSTITUCIÓ EN ALFA AL GRUP CARBONIL Tautomeria ceto-enòlica. Reactivitat dels enols, aspectes generals. Halogenació en alfa a través d’enols.
Formació d’ions enolat. Regioselectivitat en la formació d’enolats. Reactivitat dels ions enolat.
Halogenació d’enolats. Alquilació d’ions enolat. O- alquilació versus C-alquilació. Silil enol èters.
Alquilació d’imines i enamines.
REACCIONS DE CONDENSACIÓ DELS DERIVATS CARBONÍLICS Aspectes generals. Condensació aldòlica. Condensació aldòlica dirigida.
Condensació de Claisen. Reacció de Michael. Reacció d'enamines de Stork. Anel.lació de Robinson.
Reacció de Mannich.
AMINES Estructura i propietats. Basicitat d'amines. Síntesi d'amines. Reactivitat. Espectroscòpia IR d'amines
REACCIONS PERICÍCLIQUES Orbitals moleculars i reaccions pericícliques. Reaccions electrocícliques. Reaccions de cicloaddició.
Transposicions sigmatròpiques.
CARBOHIDRATS Classificació. Configuració dels monosacàrids. Estructura cíclica dels monosacàrids. Mutarotació.
Reaccions dels monosacàrids: eterificació, esterificació, glicosilació, reducció, oxidació, síntesi de Kiliani-
Fischer i degradació de Wohl. Determinació estructural de monosacàrids. Disacàrids.