2021_22
Educational guide 
Faculty of Chemistry
A A 
english 
Nutrition and Metabolism (2012)
 Subjects
  FOOD LEGISLATION
   Contents
Topic Sub-topic
1. LEGISLACIÓ ALIMENTÀRIA NACIONAL, EUROPEA I EXTRACOMUNITÀRIA 1.1.Dret Alimentari Comunitari i l’Administració Comunitària

1.2.Tipus de normes i jerarquia

1.3.Regulació i harmonització a nivell europeu

1.4.Principi de Lliure circulació de mercaderies (Reconeixement mutu)

1.5.Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA)

1.6. Legislació Alimentària a Espanya (AESAN...) i Legislació Alimentària a Estats Units (US. FDA)

1.7.Utilització d’Internet per accedir a la informació
2. TIPUS D’ALIMENTS DES D’UNA PERSPECTIVA JURÍDICA 2.1.Categories d’aliments

2.2.Codi Alimentari Espanyol

2.3.Legislació general aplicable nacional i europea (normativa horitzontal)

2.4. Legislació no aplicable als aliments (medicaments, medicaments tradicionals a base de plantes i productes sanitaris)

2.5.Legislació específica de sectors nacional i europea (normativa vertical)
3. SEGURETAT ALIMENTÀRIA 3.1. Concepte de Seguretat Alimentària a Europa: Llibre Blanc de Seguretat Alimentària i Cadena Alimentària

3.2. Autocontrol a la indústria alimentària: cadena alimentària, APPCC, traçabilitat, guies

3.3. Sistema Europeu d’alertes alimentàries

3.4. Al·lèrgens
4. INGREDIENTS ALIMENTARIS 4.1. Ingredients que es poden afegir als aliments i als complements alimentosos

4.2. Novel Food

4.3. Additius
5. LA INFORMACIÓ AL CONSUMIDOR SOBRE ELS ALIMENTS 5.1. Etiquetatge obligatori: Reglament d’informació al consumidor

5.2. Normativa etiquetatge obligatori específica per sectors

5.3. Altres aspectes sobre la publicitat s’aliments a Europa i a Espanya

5.4. Normativa voluntària sobre propietats nutricionals i saludables dels aliments
6. ASPECTES PRÀCTICS 6.1.Innovació: nous ingredients, noves tecnologies

6.2.Registres, notificacions i postes al mercat de productes alimentaris

6.3.Recursos per a les empreses (centres d’investigació, associacions sectorials) i Recursos online