Educational guide Faculty of Chemistry |
english |
Nutrition and Metabolism (2012) |
Subjects |
FOOD LEGISLATION |
Contents |
IDENTIFYING DATA | 2021_22 |
Subject | FOOD LEGISLATION | Code | 13675234 | |||||
Study programme |
|
Cycle | 2nd | |||||
Descriptors | Credits | Type | Year | Period | ||||
3 | Optional | AN |
Competences | Learning aims | Contents |
Planning | Methodologies | Personalized attention |
Assessment | Sources of information | Recommendations |
Topic | Sub-topic |
1. LEGISLACIÓ ALIMENTÀRIA NACIONAL, EUROPEA I EXTRACOMUNITÀRIA | 1.1.Dret Alimentari Comunitari i l’Administració Comunitària 1.2.Tipus de normes i jerarquia 1.3.Regulació i harmonització a nivell europeu 1.4.Principi de Lliure circulació de mercaderies (Reconeixement mutu) 1.5.Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) 1.6. Legislació Alimentària a Espanya (AESAN...) i Legislació Alimentària a Estats Units (US. FDA) 1.7.Utilització d’Internet per accedir a la informació |
2. TIPUS D’ALIMENTS DES D’UNA PERSPECTIVA JURÍDICA | 2.1.Categories d’aliments 2.2.Codi Alimentari Espanyol 2.3.Legislació general aplicable nacional i europea (normativa horitzontal) 2.4. Legislació no aplicable als aliments (medicaments, medicaments tradicionals a base de plantes i productes sanitaris) 2.5.Legislació específica de sectors nacional i europea (normativa vertical) |
3. SEGURETAT ALIMENTÀRIA | 3.1. Concepte de Seguretat Alimentària a Europa: Llibre Blanc de Seguretat Alimentària i Cadena Alimentària 3.2. Autocontrol a la indústria alimentària: cadena alimentària, APPCC, traçabilitat, guies 3.3. Sistema Europeu d’alertes alimentàries 3.4. Al·lèrgens |
4. INGREDIENTS ALIMENTARIS | 4.1. Ingredients que es poden afegir als aliments i als complements alimentosos 4.2. Novel Food 4.3. Additius |
5. LA INFORMACIÓ AL CONSUMIDOR SOBRE ELS ALIMENTS | 5.1. Etiquetatge obligatori: Reglament d’informació al consumidor 5.2. Normativa etiquetatge obligatori específica per sectors 5.3. Altres aspectes sobre la publicitat s’aliments a Europa i a Espanya 5.4. Normativa voluntària sobre propietats nutricionals i saludables dels aliments |
6. ASPECTES PRÀCTICS | 6.1.Innovació: nous ingredients, noves tecnologies 6.2.Registres, notificacions i postes al mercat de productes alimentaris 6.3.Recursos per a les empreses (centres d’investigació, associacions sectorials) i Recursos online |