Guia docent Facultat d'Enologia |
català |
Grau en Biotecnologia (2009) |
Assignatures |
BIOPROCESSOS EN LA INDÚSTRIA ALIMENTÀRIA |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2021_22 |
Assignatura | BIOPROCESSOS EN LA INDÚSTRIA ALIMENTÀRIA | Codi | 19204224 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Optativa | 2Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
Teoria (5 setmanes, 2 hores) | Tema I: Fermentacions en la industria alimentària on s’utilitza el Saccharomyces cerevisiae Tema II: Fermentacions en la industria alimentària s on s’utilitza els bacteris làctics i d’altres Tema III: Tecnologies emergents de la industria alimentària aplicades a la millora d'obtenció de productes biotecnològics |
Pràctiques de laboratori (dues setmanes) | Pràctica I: Altres usos del Saccharomyces cerevisiae: elaboració de pa i productes de rebosteria Pràctica II: Elaboració de productes càrnis fermentats: utilització de bacteris làcticics i/o Micrococcus Pràctica III: Elaboració de mantega: fermentació làctica i fermentació alcohòlica del sèrum Pràctica IV. Elaboració de iogurt, quèfir i formatge: fermentació làctica i alcohòlica |