Guia docent Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química |
català |
Grau en Tècniques de Bioprocessos Alimentaris (2018) |
Assignatures |
FONAMENTS DE LA PRODUCCIÓ D'ALIMENTS |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2021_22 |
Assignatura | FONAMENTS DE LA PRODUCCIÓ D'ALIMENTS | Codi | 20244115 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
9 | Obligatòria | Segon | AN |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
1. Introducció a la conservació d'aliments. | 1.1. Objetius 1.2. Classificació 1.3. Descripció de les principals tecnologíes de conservació d'aliments 1.4. Introducció a la determinació de la vida útil d’un aliment. Conceptes de cinètica de reacció. |
2. Introducció a la propietats físiques dels aliments | 2.1. Propietats reològiques. 2.2. Propietats thermiques. |
3. Tractaments tèrmics d'aliments | 3.1. Cinètica d'inactivació microbiana 3.2. Escaldat. 3.3. Pasteurització i esterilització. |
4. Tractaments de conservació d'aliments per fred | 4.1. Congelació i refrigeració 4.2. Conservació en atmosfera modificada. |